Logo

Λάρισα - Άρης 2-2



 
 

ael_27-2-2011ΑΕΛ και Άρης έμειναν στο 2-2 και 6 βαθμούς μακριά από τη σωτηρία η πρώτη και πέντε από τα πλέι οφ ο δεύτερος. Συγκλονιστική εξέλιξη στο φινάλε με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται στο 90' με τον Μπομπαντίγια και τους βυσσινί να απαντάνε με τον Ρομέου στο 93'.Τα άλλα γκολ της αναμέτρησης οι Κουζέν (14') και Περέιρα (34').

Σε ένα ματς που η ισοπαλία δεν βόλευε κανέναν, ΑΕΛ και Άρης έμειναν στο 2-2 και βλέπουν τους στόχους που έχουν στο πρωτάθλημα να απομακρύνονται.

Οι "βυσσινί" μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και προηγήθηκαν με τον Κουζέν στο 14', ωστόσο οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν μετά το πρώτο άσχημο εικοσάλεπτο τους και ισοφάρισαν με τον Περέιρα στο 34'. Στην επανάληψη και όσο περνούσε η ώρα, η ΑΕΛ ανοίχθηκε ζητώντας περισσότερο το γκολ που θα της έδινε την πολύτιμη νίκη.

Ο Άρης προσπάθησε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις και το κατάφερε με την συμπλήρωση των 90 λεπτών χάρη σε ένα τέρμα του Μπομπαντίγια. Οι γηπεδούχοι όμως βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και απάντησαν στο 93' με τον Ρομέου που έγραψε το τελικό 2-2 σε μια ισοπαλία που κρατάει 6 βαθμούς μακριά τους "βυσσινί" από την παραμονή και 5 τον Άρη από τα πλέι οφ.

Η μάχη των πάγκων

Ο Νίκος Κωστένογλου ξεκίνησε την αναμέτρηση με 4-2-3-1 έχοντας τον Τσοντοφάλσκι κάτω δοκάρια, τον Μελίσση στα δεξιά της άμυνας, τον Βενετίδη στα αριστερά και τους Ταυλαρίδη, Ταλ ως σέντερ μπακ. Αμυντικά χαφ οι Αμπουμπακαρί και Ρομέου, δεξιά στα χαφ ο Πανκράτ, αριστερά ο Τσιμπάμπα και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Κουζέν, ο Μετίν.

Από τη μεριά του ο Γιάννης Μιχαλήτσος παρέταξε τον Άρη με 4-4-1-1 και τον Σηφάκη να υπερασπίζεται την εστία. Στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Βανγκέλι, Παπαζαχαρίας, Λαζαρίδης, Μισέλ με ανυντικά χαφ τους Περέιρα και Φατί. Δεξί χαφ ήταν ο Νέτο, αριστερό ο Μπομπαντίγια ενώ πίσω από τον μοναδικό στράικερ, τον Τσέζαρεκ, ο Μενδρινός.

"Βυσσινί" ξεκίνημα

Η ΑΕΛ, γνωρίζοντας ότι δεν έχει άλλα περιθώρια για νέες απώλειες, μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και πίεσε από το ξεκίνημα τον Άρη. Ο Τσιμπάμπα δημιούργησε πολλά προβλήματα στο δεξί άκρο της άμυνας των φιλοξενουμένων και το γκολ δεν άργησε να έρθει.

Αυτή τη φορά ήταν ο Μετίν που βρήκε χώρο από αριστερά βγάζοντας μια σέντρα "πάρε-βάλε" στον Κουζέν ο οποίος αρχικά νικήθηκε στην κοντινή του κεφαλιά από τον Σηφάκη. Ωστόσο πήρε το "ριμπάουντ" και εξ' επαφής πλάσαρε για το 1-0 στο 14', πετυχαίνοντας γκολ μετά από 2,5 μήνες καθώς είχε να σκοράρει από το ματς με τον ΠΑΟΚ στις 5/12.

Όπως ήταν φυσικό το γκολ ζέστανε και άλλο την ατμόσφαιρα στο Arena (περίπου 10.000 κόσμος πήγε στο γήπεδο παρά την άσχημη βαθμολογική θέση των "βυσσινί") και λίγο ήθελε στο 18' να γίνει και το 2-0, όταν ο Τσιμπάμπα δέχθηκε την σέντρα πάλι από τα αριστερά και με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ.

Αντίδραση και ισοφάριση

Ο... ανύπαρκτος Άρης όμως στο πρώτο εικοσάλεπτο αντέδρασε σιγά σιγά και στο 21' απείλησε για πρώτη φορά με τον Μενδρινό να σουτάρει έξω από την περιοχή και την μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τσοντοφάλσκι. Λίγο αργότερα (28') το σουτ του Μπομπαντίγια από καλή θέση μέσα από την περιοχή, κόντραρε στον Ταλ και κατέληξε κόρνερ.

Στη συνέχεια η ατυχία χτύπησε την ΑΕΛ και τον Αμπουμπακάρι ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά και έδωσε στο 31΄τη θέση του στον Ιγκλέσιας. Σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους, ήρθε στο 34' ο Περέιρα στο ντεμπούτο του να δοκιμάσει ένα τρομερό σουτ από μακρυά νικώντας τον Τσοντοφάλσκι και γράφοντας το 1-1.

Πάρα την ψυχρολουσία της ισοφάρισης, η ΑΕΛ αντέδρασε άμεσα αλλά το οριζόντιο δοκάρι αρνήθηκε στον Ρομέου το 2-1 σε απευθείας εκτέλεση κόρνερ που δοκίμασε στο 37', ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους από εκτέλεση φάουλ του Μετίν, ο Ιγκλέσιας από κοντά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Πίεση της ΑΕΛ για το 2-1...

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να ισορροπούν σε τεντωμένο σχοινί από τη στιγμή που η ισοπαλία δεν βόλευε κανέναν. Πρώτος που απείλησε ήταν ο Άρης στο 54' με ένα μακρινό σουτ του Φατί που έφυγε μόλις άουτ, ενώ με τον ίδιο τρόπο απάντησε η ΑΕΛ στο 59' με τον Ρομέου.

Λίγα λεπτά αργότερα (68') ήρθε και πάλι ο Τσιμπάμπα να χάσει μοναδική ευκαιρία όταν μόνος απέναντι από τον Σηφάκη έπιασε ένα δυνατό σουτ στην κίνηση, έπειτα από σέντρα του Πανκράτ, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Έλληνα τερματοφύλακα. Πολύ καλή στιγμή για την ΑΕΛ και στο 71' όταν ο Σηφάκης έκανε άστοχη έξοδο, αλλά η κεφαλιά του Κουζέν έφυγε άουτ.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν και στο επόμενο λεπτό με τον Τσιμπάμπα ο οποίος σούταρε άουτ από καλή θέση έξω από την περιοχή για να ακολουθήσει η αντίδραση του Άρη με μια μοναδική ευκαιρία στο 75' όταν ο Μπομπαντίγια μπήκε μόνος από δεξιά σουτάροντας δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τσοντοφάλσκι.

...το οποίο το έκανε ο Άρης στο 90'...

Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΛ πίεσε περισσότερο καθώς ο υποβιβασμός ερχόταν πιο κοντά με την ισοπαλία. Στο 81' ο Κουζέν και πάλι με ένα γυριστό σουτ πλησίασε σε ένα δεύτερο γκολ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 87' ο επιθετικός από την Γκαμπόν δέχθηκε μια μπαλιά  μετά από μια φοβερή επέλαση του Τσιμπάμπα, αλλά αντί να δοκιμάσει με τακουνάκι να την στείλει στα δίχτυα, δοκίμασε να την κοντρολάρει και την έχασε.

Και από τη στιγμή που δεν ήρθε το πολυπόθητο γκολ για την ομάδα του Νίκου Κωστένογλου στις ευκαιρίες που είχε, ο άγραφος νόμος την τιμώρησε στο 90'. Ο Άρης περίμενε στα τελευταία λεπτά να "χτυπήσει" στις αντεπιθέσεις και τα κατάφερε με το πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα του Μπομπαντίγια ο οποίος με δυνατό σουτ νίκησε τον Τσοντοφάλσκι, αφού πρώτα η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Ταλ και άλλαξε πορεία.

...για να "μιλήσει" στην εκπνοή ο Ρομέου!

Το γκολ που πέτυχε ο Άρης "πάγωσε" το AEL FC Arena και έφερε την ομάδα του Γιάννη Μιχαλήτσου στην πρώτη της επικράτηση μέσα στη Λάρισα μετά από 21 χρόνια όταν είχε νικήσει με 0-1 στο Αλκαζάρ. Αυτή η νίκη μάλιστα θα ήταν μόλις η δεύτερη του Άρη στα τελευταία 12 ματς μέσα έξω με τους "βυσσινί".

Ο αγώνας όμως δεν τελειώνει στο 90' αλλά με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή μετά και τις καθυστερήσεις. Και λίγο πριν ο Μάνταλος στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια, ο Ρομέου βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να απαντήσει στο 93' με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής και να δώσει τον βαθμό της ισοπαλίας στην ΑΕΛ.

Trivia

* Η ΑΕΛ αγνοεί τη νίκη εδώ και 3 παιχνίδια (2 ισοπαλίες, 1 ήττα). Τελευταία επικράτηση στις 30/1/11 κόντρα στον Πανσερραϊκό με 2-1 στο AEL FC Arena.

* O Άρης στα τελευταία 7 ματς έχει μόλις νίκη στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ (5/2/11). Στα υπόλοιπα 6, έχει 3 ισοπαλίες και 3 ήττες

* Σε 24 ματς με γηπεδούχο την ΑΕΛ, οι Λαρισαίοι έχουν 9 νίκες, ο Άρης 6 και τα υπόλοιπα 9 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

* Η ΑΕΛ έχει να νικήσει τον Άρη από τις 9/12/2007, όταν επικράτησε στο Αλκαζάρ με 1-0 (με γκολ του Πάρα στο 90').

* Στα 11 τελευταία ματς μέσα-έξω έχουμε 9 ισοπαλίες, 1 νίκη της ΑΕΛ και 1 νίκη του Άρη (με 2-0 στις 28/2/2010 με τα γκολ των Ναφτί και Κάμπορα)

* Τελευταία νίκη του Άρη στη Λάρισα ήταν πριν 21 χρόνια, στις 2/2/1990 με 0-1 με ένα γκολ του Ζιώγα στο 75' της αναμέτρησης.

Το φύλλο αγώνα

ΑΕΛ (Νίκος Κωστένογλου): Τσοντοφάλσκι, Μελίσσης (79' Ρέντζας), Βενετίδης, Ταυλαρίδης, Ταλ, Κουζέν, Αμπουμπακάρι (31' Ιγκλέσιας), Μετίν (71' Κούλιτς), Πανκράτ, Ρομέου, Τσιμπάμπα

Στον πάγκο: Αμπάρης, Ρέντζας, Κολοβέτσιος, Κούλιτς, Πλιάγκας, Ιγκλέσιας, Κόζακ

Άρης (Γιάννης Μιχαλήτσος): Σηφάκης, Νέτο (63' Καζναφέρης), Τσέζαρεκ, Φατί, Μίτσελ, Μενδρινός (81' Καστίγιο), Παπαζαχαρίας, Μπομπαντίγια, Λαζαρίδης, Περέιρα (89' Πρίττας), Βανγκέλι

Στον πάγκο: Μπαρέρο, Οριόλ, Τόχα, Κασναφέρης, Πρίττας, Καστίγιο, Σάκατα

Γήπεδο: ΑΕL FC Arena

Διαιτητής: Μάνταλος (Αθηνών)

Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Καρατζίκας (Αθηνών)

Γκολ: 14' Κουζέν, 90+3' Ρομέου / 34' Περέιρα, 90' Μπομπαντίγια

Δοκάρι: 37' Ρομέου

Κίτρινες Κάρτες: 51' Ταυλαρίδης, 76' Βενετίδης, 89' Ρέντζας / 51' Φατί, 60' Μενδρινός, 66' Tσέζαρεκ, 90+1' Μπομπαντίγια

Κόκκινες Κάρτες: -

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-2-2011 από directNEWS.gr πηγή: sport24


Τελευταίες Ειδήσεις