Logo

Μαθητές στο εδώλιο επειδή έκαναν κατάληψη



 
 
katalipsi_27-2-2011

Στις 24 Μαρτίου 2011 θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου μαθητές του Παγκύπριου Διδακτηρίου - όπου συστεγάζονται το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο Βόλου -  οι οποίοι φοιτούσαν εκεί κατά τη σχολική περίοδο 2008-2009  και συμμετείχαν στην κατάληψη του σχολικού κτιρίου.

Το κατηγορητήριο σε βάρος των μαθητών βασίζεται στη μήνυση που είχε κατέθεσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Βόλου, ο οποίος είχε στραφεί κατά συγκεκριμένων μαθητών – καταληψιών.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Συλλόγου είχε μηνύσει μαθητές, που μετείχαν στα 15μελή συμβούλια του γυμνασίου και του λυκείου, κατηγορώντας τους ότι του επιτέθηκαν όταν εκείνος προσπάθησε να λύσει την κατάληψη.

Τη μήνυση συνυπέγραφαν η γραμματέας και ακόμη ένα μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου, τέσσερις γονείς, καθώς και η τότε πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου.

Ωστόσο, η σημερινή διοίκηση και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Βόλου δεν επιβεβαιώνει τα αναφερόμενα στη μήνυση και με ψήφισμα δηλώνει ότι κατά την εκδίκαση της υπόθεσης θα συμπαρασταθεί στους μαθητές που, όπως επισημαίνει, «κατηγορούνται άδικα» .

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις