Logo

Κίνδυνος για το περιβάλλον στα Βαλκάνια τα κλειστά ορυχεία



 
 

oryxia_18-10-2010Κίνδυνο για το περιβάλλον αποτελούν πολλά ορυχεία των Βαλκανίων, τα οποία είναι ενδεχόμενο να προκαλέσουν καταστροφές...

ανάλογες με αυτή που πρόσφατα έπληξε την Ουγγαρία με τη διαρροή τοξικής λάσπης.Αυτό προκύπτει από ανακοίνωση του ΟΗΕ που επιθεώρησε 150 μεταλλεία στη Νοτιανατολική Ευρώπη.

Η εκπρόσωπος του προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον Ιζαμπελ Βαλεντινί επισημαίνει ότι η περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης (Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ΠΓΔΜ, Μαυροβούνιο, Σερβία και Κόσοβο) είναι πραγματικά γεμάτη από μεταλλεία.

Αυτά τα μεταλλεία «δεν έκλεισαν με το σωστό τρόπο», τονίζει η Ιζαμπελ Βαλεντινί, καθώς η πλειονότητά τους εγκαταλείφθηκε κατά τη διάρκεια των πολέμων στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

.Σύμφωνα με την Ιζαμπελ Βαλεντινί οι κανόνες για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ρύπανσης στο μέλλον κατά το κλείσιμο αυτών των εγκαταστάσεων δεν τηρήθηκαν με αποτέλεσμα όπως χαρακτηριστικά είπε: «να βρισκόμαστε μπροστά σε εκατοντάδες εγκαταλειμμένα ορυχεία που συχνά δεν έχουν πλέον ούτε ιδιοκτήτη. Κατά συνέπεια, σε ορισμένες περιοχές παρουσιάζονται πολύ σοβαρά προβλήματα μόλυνσης των υδάτων και της ατμόσφαιρας που μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην υγεία».

Για το κλείσιμο αυτού του είδους των εγκαταστάσεων απαιτείται να ακολουθηθούν ορισμένοι κανόνες ώστε να αποφευχθεί στο μέλλον ο κίνδυνος ρύπανσης αλλά και να διασφαλιστεί ότι ο χώρος είναι ασφαλής.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-10-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις