Logo

Ομογενής… φαντομάς στα χέρια της αστυνομίας



 
 
loizos_28-2-2011

Του άρεσε να τον αποκαλούν «φαντομά». Παρουσιαζόταν ως επιχειρηματίας στα υποψήφια θύματά του και κατάφερνε να τους αποσπά μεγάλα χρηματικά ποσά με την υπόσχεση ότι, δήθεν,  θα τα τοποθετούσε σε κερδοφόρες επενδύσεις.

Πρόκειται για τον ομογενή Λοΐζο Μάικολς 44 ετών, ο οποίος μετά από ανθρωποκυνηγητό εβδομάδων, συνελήφθη τελικά από την Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία.

Ο 44χρονος περιλαμβάνεται στις πρώτες θέσεις της λίστας των καταζητούμενων της Νέας Ζηλανδίας οι αρχές της οποίας έχουν εκδώσει εντάλματα σύλληψης σε βάρος του για τρεις περιπτώσεις απάτης ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως προκύπτει από τα τηλεγραφήματα των διεθνών πρακτορείων ο Λοΐζο Μάικολς με την πειθώ που διέθετε κατάφερε να εξαπατήσει ακόμα και τις αστυνομικές αρχές της Νέας Ζηλανδίας!

Συγκεκριμένα, όταν εντοπίστηκε από τους νεοζηλανδούς αστυνομικούς, τους ζήτησε λίγες ημέρες άδεια με τον ισχυρισμό ότι θα επισκεφθεί την άρρωστη μητέρα του στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Το αίτημά του έγινε δεκτό και εκείνος εξαφανίστηκε, συνεχίζοντας τις απάτες του και σε αυστραλιανό έδαφος.

Χαρακτηριστική για τη δράση του είναι η καταγγελία ενός εκ των θυμάτων του, που υποστηρίζει ότι έδωσε στον 44χρονο 180.000 δολάρια.

«Του έδωσα τα χρήματα για να τα επενδύσει», αναφέρει το θύμα στην καταγγελία του και προσθέτει: «Ήλπιζα πως από τα κέρδη που θα είχα θα πήγαινα το παιδί μου στο εξωτερικό για θεραπεία με βλαστοκύτταρα.»

Σήμερα Δευτέρα ο Λοϊζο Μάικολς επρόκειτο να οδηγηθεί στο δικαστήριο για τη συζήτηση του αιτήματος έκδοσής του στη Νέα Ζηλανδία. Όμως, η δίκη αναβλήθηκε διότι ο εκζητούμενος δήλωσε ότι αισθάνεται πόνους στο στήθος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις