Logo

Ασκήσεις για σύσφιξη του προσώπου



 
 

fclxrcs_1-3-2011Θέλετε να αποτρέψετε την εμφάνιση των ρυτίδων έκφρασης - ή ακόμα και να απαλλαγείτε από αυτές - και να αναζωογονήσετε το πρόσωπό σας με φυσικό τρόπο, εύκολα, γρήγορα και ανώδυνα;

Η γκουρού των ασκήσεων για το πρόσωπο, Κάρολ Μάτζιο, λέει ότι, με μερικές ειδικές ασκήσεις, μπορείτε να εξομαλύνετε τις ρυτίδες, να ανανεώσετε τα μάτια σας, το λαιμό και το πηγούνι σας και να δείτε ορατά αποτελέσματα σε μόλις 6 ημέρες.

Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω απλές ασκήσεις, διάρκειας 8 λεπτών,  δύο φορές την ημέρα.    

 

 

fclfts_1-3-2011Άνοιγμα των ματιών  (Τονώνει τα άνω και κάτω βλέφαρα και μειώνει το πρήξιμο κάτω από τα μάτια, κάνοντάς τα να φαίνονται μεγαλύτερα, νεότερα και πιο ξεκούραστα).

ΜΕΘΟΔΟΣ: “Πλέξτε” τα δάχτυλά σας μεταξύ τους και τοποθετήστε τα ανάμεσα στα φρύδια σας. Στη συνέχεια, τυλίξτε τους αντίχειρές σας ελαφρά γύρω από τις εξωτερικές γωνίες των ματιών σας (σαν να έχετε ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου γύρω από τα μάτια σας). Κλείστε τα μάτια σας και πιέστε τα, ενώ τραβάτε τα δάχτυλα ανάμεσα στα φρύδια σας ελαφρά προς τα πάνω και τους αντίχειρές σας προς τα έξω και πάνω. Κάντε αυτή την άσκηση για 40 δευτερόλεπτα.

 

 

lwrlds_1-3-2011Ανασήκωμα των κάτω βλεφάρων

( Συσφίγγει τους μυς των ματιών, μειώνοντας τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο κάτω από τα μάτια).

ΜΕΘΟΔΟΣ: Μπορείτε να κάνετε αυτή την άσκηση είτε στέκεστε όρθιοι ή είστε ξαπλωμένοι. Τοποθετήστε τους δείκτες σας ελαφρά στις εξωτερικές γωνίες των ματιών σας – περίπου στο σημείο όπου μπορείτε ακόμα να νιώθετε τις κάτω βλεφαρίδες σας. Στη συνέχεια, κοιτάξτε απότομα προς τα επάνω. Θα αισθανθείτε τους εξωτερικούς μυς των ματιών σας να πάλλονται. Κοιτάξτε όσο πιο ψηλά μπορείτε. Σπρώξτε προς τα εμπρός το πρόσωπό σας και προς τα πίσω τους ώμους σας για καλύτερη αντίσταση. Επαναλάβετε αυτή την άσκηση για 40 δευτερόλεπτα.

 

 

chks_1-3-2011Αναζωογόνηση μάγουλων

(Ανασηκώνει τους μυς του προσώπου που δίνουν σχήμα στα μάγουλα, ενώ παράλληλα βοηθά να “γεμίσετε” τυχόν βαθουλώματα κάτω από τα μάτια σας).

ΜΕΘΟΔΟΣ: Τοποθετήστε τους δείκτες σας ελαφρά στο πάνω μέρος κάθε μάγουλου. Τώρα κάντε τα χείλη σας προς τα μέσα, έχοντας το στόμα σας ανοιχτό, και χαμογελάστε με το μεσαίο μέρος του άνω χείλους σας (το επάνω χείλος πρέπει να είναι επίπεδο στα δόντια σας). Προσπαθήστε να κρατάτε τα  χείλη σας σταθερά. Προσοχή: χρησιμοποιείστε τα χείλη και όχι το σαγόνι σας για αυτή την άσκηση. Θα αισθανθείτε τα μάγουλά σας να κινούνται κάτω από τα δάχτυλά σας. Επαναφέρετε τα χείλη σας στην αρχική τους θέση κι επαναλάβετε την ίδια άσκηση 20 φορές.

 

lplft_1-3-2011Ανόρθωση χείλους

(Οι γωνίες του στόματος αρχίζουν να παίρνουν κατηφορική κλήση με την ηλικία. Αυτή η άσκηση βοηθάει στη σύσφιγξή τους).

ΜΕΘΟΔΟΣ: Πιέστε τα χείλη σας μαζί και τραβήξτε τις γωνίες του στόματός σας προς τα μέσα. Κρατήστε αυτή την έκφραση και ακουμπήστε τους δείκτες σας στις γωνίες του στόματός σας. Μετακινήστε τα δάχτυλά σας πάνω-κάτω στη θέση που βρίσκονται, μέχρι να νιώσετε μια ελαφριά αίσθηση καψίματος στους μυς σε κάθε πλευρά του στόματός σας. Κουνάτε τα δάχτυλά σας πάνω-κάτω γρήγορα για 40 δευτερόλεπτα, προκειμένου να γυμνάσετε τους συγκεκριμένους μυς στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Στο τέλος της άσκησης, φυσήξτε ανάμεσα απ’ τα κλειστά χείλη σας, προκειμένου να τα κάνετε να δονηθούν, απελευθερώνοντας οποιαδήποτε ένταση.

 

jwtnr_1-3-2011Τόνωση πηγουνιού

 (Αυτή η απλή άσκηση θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε το διπλοσάγονο, συσφίγγοντας και τονώνοντας, ταυτόχρονα, το δέρμα σας).

ΜΕΘΟΔΟΣ: Ανοίξτε το στόμα σας και κάντε τα χείλη σας προς τα μέσα, έτσι ώστε να “σκεπάζουν” τα δόντια σας. Ανοίξτε και κλείστε το στόμα σας πέντε φορές αργά,  με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι λες και οι γωνίες του στόματός σας και το πηγούνι σας είναι συνδεδεμένα και εργάζονται μαζί για να κλείσετε το στόμα σας. Κρατήστε την τελική θέση με το στόμα σας κλειστό για μερικά δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, τραβήξτε το πηγούνι σας επάνω προς το ανώτατο όριο και κρατήστε αυτή τη θέση για μια ακόμη φορά.

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις