Logo

Εισαγγελέας "δείχνει" εδώλιο για 12 στην υπόθεση των «Πυρήνων της Φωτιάς»



 
 

astinomikoi_18-10-2010Να παραπεμφθούν σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων 12 άτομα από τα συνολικά 17 που φέρονται ως μέλη... 

της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» προτείνει προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο η εισαγγελέας εφετών, Ξένη Δημητρίου.

Στην πρόταση, που αριθμεί 130 σελίδες, η εισαγγελική λειτουργός επισημαίνει ότι στη «γιάφκα» της Οργάνωσης βρέθηκε γενετικό υλικό που ανήκει σε άγνωστα για την ανάκριση άτομα, καθώς δεν έχει ταυτοποιηθεί με συγκεκριμένα πρόσωπα.

Με βάση αυτό το δεδομένο η εισαγγελέας κάνει λόγο για ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Η κυρία Δημητρίου ζητεί από το συμβούλιο εφετών Αθηνών να παραπέμψει στο εδώλιο 12 από τους 17 κατηγορουμένους στην υπόθεση για σωρεία αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος που είναι σχετικά με τη δράση της οργάνωσης.

Παράλληλα, η εισαγγελέας προτείνει να μη γίνει κατηγορία για πέντε κατηγορουμένους ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνεται και η νεαρή που είχε συλληφθεί και διωχθεί με βάση ένα και μοναδικό στοιχείο: το αποτύπωμά της, το οποίο είχε εντοπιστεί πάνω σε κινητό αντικείμενο (κηροπήγιο) που βρέθηκε στο σπίτι του Χαλανδρίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-10-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις