Logo

Παρέμβαση εισαγγελέα για την Υπατία



 
 

metanastes2_3-3-2011Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκάλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου σύμφωνα με τα οποία, “αλληλέγγυοι " των μεταναστών, που βρίσκονται στο μέγαρο της Υπατίας, εμπόδισαν γιατρούς του ΚΕΕΛΠΝΟ να εξετάσουν τους παράνομους μετανάστες, που βρίσκονται σε πολυήμερη απεργία πείνας.

Συγκεκριμένα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Ελένη Ράικου διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να εξακριβωθεί η βασιμότητα των  καταγγελιών και να διερευνηθεί αν προκύπτουν αξιόποινες πράξεις, όπως η έκθεση σε κίνδυνο ανθρώπινης ζωής.

Σημειώνεται, ότι την Τετάρτη ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης έκανε λόγο για «πολιτικούς καθοδηγητές» των μεταναστών, υποστηρίζοντας παράλληλα πως υπήρξαν καταγγελίες ότι, όχι μόνο δεν επετράπη στο κλιμάκιο της υγειονομικής υπηρεσίας η είσοδος στο χώρο, αλλά και μέλη του απωθήθηκαν με τη βία.

Στο μεταξύ ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης δήλωσε σήμερα, ότι όλες οι πλευρές που εμπλέκονται στο θέμα της απεργίας πείνας των μεταναστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θα πρέπει να κατανοήσουν ότι όσο είναι υποχρέωση να μη χαθεί μία ανθρώπινη ζωή, άλλο τόσο είναι και να μην  εκβιάζεται η χώρα μας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις