Logo

Δημήτρης Βερβεσός: ''Συμπαράταξη νίκης''



 
 
vervesos1_3-3-2011

Ο υποψήφιος πρόεδρος του Δ.Σ.Α. Δημήτρης Βερβεσός φαίνεται να έχει συσπειρώσει γύρω του, όχι μόνο τους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ δικηγόρους, αλλά και συναδέλφους του από το χώρο της ΝΔ και της Αριστεράς.

Αυτό προέκυψε από τη ανοιχτή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα Πέμπτη ο κ. Βερβεσός, που θα είναι ο αντίπαλος του προερχόμενου από τη Νέα Δημοκρατία Γιάννη Αδαμόπουλου, στο β΄ γύρο των εκλογών στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, στις 6 και 8 Μαρτίου.

Στην κατάμεστη από δικηγόρους αίθουσα ο προερχόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Σχινάς δήλωσε από το βήμα του ομιλητή : «Η παρουσία μου εδώ υποδηλώνει τη στήριξή μου στο Δ. Βερβεσό. Η πρόθεσή μου για τη στήριξή του δηλώθηκε προς αυτόν από την Δευτέρα το βράδυ, χωρίς περιστροφές

Της σημερινής δήλωσης του κ. Σχινά είχε προηγηθεί η χθεσινή ανακοίνωση του προερχόμενου από τη Νέα Δημοκρατία υποψηφίου προέδρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος δεν κατάφερε να εισέλθει στο δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας του Δ.Σ.Α.

Όπως εκτιμούσαν δικηγορικοί κύκλοι, ο κ. Ζαφειρόπουλος στην γεμάτη αιχμές ανακοίνωσή του κατήγγειλε χωρίς να τον κατονομάζει, τον πολιτικά «ομογάλακτό» του Γιάννη Αδαμόπουλο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στηρίζει τον έτερο «μονομάχο» του β’ γύρου Δημήτρη Βερβεσό.

Οι εκτιμήσεις αυτές επιβεβαιώθηκαν σήμερα, καθώς στην εκδήλωση που πραγματοποίησε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο ο Δ. Βερβεσός ήταν παρών και ο κατερχόμενος με το συνδυασμό του Μιχ. Ζαφειρόπουλου Γιώργος Μπουλούκος.

Ο τελευταίος εκδήλωσε τη συμπαράστασή του στο Δ. Βερβεσό λέγοντας: «Θεωρώ ότι πρέπει να ψηφίσουμε με γνώμονα το μέλλον της δικηγορίας.»

Επίσης, παρόντες στην εκδήλωση ήταν και οι υποψήφιοι πρόεδροι του Δ.Σ.Α. που δεν πέρασαν στο β’ γύρο Παναγιώτης Περράκης και Βασίλης Κατσαφάδος

Μάλιστα, ο Παναγιώτης Περράκης είπε:«Δεν τίθεται για μένα δίλημμα. Ψηφίζω Δημήτρη Βερβεσό

Εξάλλου, στην εκδήλωση του Δ. Βερβεσού παρέστησαν :

-οι πρώην γενικοί γραμματείς του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργος Ασημακόπουλος και Κώστας Νταϊλιάνας, οι πανεπιστημιακοί καθηγητές Βασίλης Παπαθεοδώρου, Αλέξης Μητρόπουλος, Γιάννης Πανούσης, Κ. Μποτόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΟΤ Νικόλας Κανελλόπουλος και ο προϊστάμενος των Νομικών Υπηρεσιών της Εθνικής Τράπεζας Μιλτιάδης Σταθόπουλος.

-Οι δικηγόροι Αριστείδης Οικονομίδης, Βαγγέλης Κουρής , Γιώργος Πρασσιανάκης, Σωτήρης Φέλιος, Γιάννης Κορκόβελος και Δημήτρης Φίλης.

-Οι δικηγόροι Γιώργος Μπουλούκος και Σόνια Δροσοπούλου από τους συνδυασμούς των Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και Θεόδωρου Σχινά, αντίστοιχα, καθώς και ο πρόεδρος της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών Μιχάλης Καλατζόπουλος.

Άλλοι ομιλητές που ανέβηκαν στο βήμα είπαν:

*Νικόλας Κανελλόπουλος: «Οφείλουμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα. Τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο τον εκλέγει το δικηγορικό σώμα. Και για τα όποια λάθη το δικηγορικό σώμα οφείλει να απολογείται. Δηλώνω στο Δ. Βερβεσό ότι θα είμαι στο πλευρό του την Τρίτη, τότε που θα πρέπει να αναδιοργανώσουμε το Δικηγορικό Σύλλογο. »

Κώστας Νταϊλιάνας: «Προτείνω το Δημήτρη που είναι γνώστης του αντικειμένου και ικανός»

Βαγγέλης Κουρής: «Είναι καιρός να αφυπνιστεί ο κόσμος και με μπροστάρη το δικηγορικό κόσμο να υπερασπιστεί το κυριαρχικό του δικαίωμα»

Ο Δημήτρης Βερβεσός από την πλευρά του είπε μεταξύ άλλων:

«Τη δικη μου εκλογή στο αξίωμα του προέδρου δεν θα τη χαρεί και δεν θα την χαρίσει κανένα κόμμα. Θα την αποφασίσουν οι δικηγόροι της Αθήνας και μόνον αυτοί.

Δεν θα διστάσω να έρθω και απέναντι στην πολιτική εξουσία. Όποιο χρώμα κι αν έχει. Θα υπερασπιστώ με κάθε μέσο τον Αθηναίο δικηγόρο. »

Επισήμανε, μάλιστα, πως θα αγωνιστεί για όλα τα θέματα που έχει θέσει ως προγραμματικές δεσμεύσεις του και γνωστοποίησε ότι ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς απέσυρε από το προς ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο το άρθρο 20 παρ. 7 που αφορά τη φορολογική μεταχείριση των δικηγόρων και τα γραμμάτια προείσπραξης.

Όπως τόνισε ο κ. Βερβεσός η αποσυρθείσα ρύθμιση θα αποσταλεί στους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, ώστε το όλο θέμα να τεθεί σε διάλογο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις