Logo

Οι ντομάτες πολύτιμες για την υγεία



 
 

ckdtmts_3-3-2011Οι επιστήμονες αποκάλυψαν ότι η κατανάλωση ντομάτας βοηθά στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου, οστεοπόρωσης και καρδιαγγειακών παθήσεων. Μάλιστα υποστηρίζουν ότι οι μαγειρεμένες ή μεταποιημένες ντομάτες είναι, στην πραγματικότητα, πολύ καλύτερες για την υγεία μας απ’ ότι οι ακατέργαστες.

Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι το ζουμερό λαχανικό αποτελεί τη μεγαλύτερη διατροφική πηγή του ισχυρού αντιοξειδωτικού λυκοπένιου και ότι σε αντίθεση με άλλα φρούτα και λαχανικά, έχει μεγαλύτερη δραστικότητα αφού μαγειρευτεί.

Επιστήμονες του Εθνικού Κέντρου Τροφίμων και Ασφάλειας στο Ιλινόις των ΗΠΑ, δήλωσαν ότι το συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό περιέχει προστατευτικούς μηχανισμούς που βοηθούν στην πρόληψη  φλεγμονών και δημιουργίας θρόμβων στο αίμα.

Η Δρ. Μπριτ Μπέρτον - Φρίμαν  και η Δρ. Κριστίν Ράιμερς, οι οποίες συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν τα εξής: «Η αξιοποίηση των αναδυόμενων επιστημών για τις ντομάτες και τα προϊόντα ντομάτας, μπορεί να είναι μία απλή και αποτελεσματική στρατηγική, προκειμένου να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να αυξήσουν την κατανάλωση του συγκεκριμένου λαχανικού, οδηγώντας σε βελτίωση των συνολικών διατροφικών συνηθειών και, σε τελική ανάλυση, σε καλύτερη υγεία».

«Η έρευνα υπογραμμίζει τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης ντομάτας και του μειωμένου κινδύνου εμφάνισης καρκίνου, καρδιακών παθήσεων, οστεοπόρωσης, καθώς και άλλων παθήσεων. Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι η κατανάλωση ντομάτας θα πρέπει να συνιστάται λόγω των διατροφικών πλεονεκτημάτων της», συμπλήρωσαν.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις