Logo

Tο πρώτο “διαδικτυακό αυτοκίνητο” !



 
 

tchcr_4-3-2011Το πρώτο “διαδικτυακό αυτοκίνητο” το οποίο διαβάζει emails και σερφάρει στο Facebook και το Twitter, είναι πλέον γεγονός!

Οι οδηγοί που θα βρεθούν πίσω από το τιμόνι του “Rinspeed BamBoo”, θα μπορούν επίσης να σερφάρουν στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας μια σειρά από φωνητικές εντολές.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι οδηγοί, είναι να συνδέσουν τα κινητά τους τηλέφωνα - ή τα iPads τους - σε έναν φορτιστή στο νέο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο πριν ξεκινήσουν.

nsdcr_4-3-2011Η εταιρεία Designers Harman, η οποία παρουσίασε το “Rinspeed BamBoo” στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης πριν λίγες ημέρες, δήλωσε ότι τα πρώτα αυτοκίνητα με αυτή την τεχνολογία θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν στην αγορά μέσα σε 18 μήνες.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Κέι Ρόμπινσον, δήλωσε: «Η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει σχεδιαστεί ούτως ώστε να μην αποσπάται ο οδηγός από τα μηνύματα και τα emails. Μέσα από φωνητικές εντολές, ο υπολογιστής διαβάζει τα μηνύματά σας για εσάς καθώς οδηγείτε».

Οι τελευταίες ενημερώσεις στο Twitter, το Facebook, καθώς και τα στιγμιαία μηνύματα κειμένων, θα είναι όλα προσβάσιμα από τον οδηγό ενώ το αυτοκίνητο κινείται.

Ο Ρόμπινσον, δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή, όταν ο οδηγός λαμβάνει ένα μήνυμα ή ένα email ή ακόμα και μια ενημέρωση στο Twitter, πρέπει να σταματήσει το αυτοκίνητο για να μπορέσει να τα διαβάσει. Με την τεχνολογία αυτή όμως, οι οδηγοί θα μπορούν να μένουν ενημερωμένοι συνεχώς, χωρίς να χρειάζεται να πάρουν τα χέρια τους από το τιμόνι ή τα μάτια τους από τον δρόμο».

Οι οδηγοί θα μπορούν να αναζητήσουν επίσης ψηφιακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς μέσω φωνητικών εντολών, οι οποίες χρησιμοποιούν την τεχνολογία «infotainment» του αυτοκινήτου. Το πρωτοποριακό αυτοκίνητο είναι συμβατό με όλα τα κινητά νέας τεχνολογίας, τα iPads και τις συσκευές Blackberry.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις