Logo

Απαισιόδοξοι οι Έλληνες για την οικονομία



 
 

apaisiodoksia2_4-3-2011Οι οκτώ στους δέκα πολίτες που ρωτήθηκαν στο πλαίσιο έρευνας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών με τον τίτλο "Οικονομικό Βαρόμετρο", δηλώνουν απαισιόδοξοι, τόσο συνολικά για την πορεία της οικονομίας, όσο και σε σχέση με την προσωπική οικονομική τους κατάσταση.

Σε ό,τι αφορά στο Μνημόνιο, περισσότεροι από 6 στους 10 πολίτες, αξιολογούν αρνητικά την προσφυγή της χώρας μας στο Μηχανισμό Στήριξης και δε συμφωνούν με την εφαρμογή, χωρίς παρεκκλίσεις, των όρων του επικαιροποιημένου Μνημονίου.

"Πρόκειται για συνέπεια του συνδυασμού έλλειψης προσδοκίας από μία πολιτική που δεν πιστεύουν ότι αποδίδει, και δυσαρέσκειας για το περιεχόμενο της πολιτικής αυτής, τόσο συνολικά όσο και σε σχέση με τους ίδιους και την οικογένειά τους ενώ σε ότι αφορά στην απαισιοδοξία που εμφανίζουν οι πολίτες το αυξημένο ποσοστό τους αποκτά πρόσθετη σημασία - με δεδομένη τη γενικά αισιόδοξη φύση του Έλληνα - και επιδρά καταλυτικά στη διαμόρφωση αρνητικού κλίματος, τόσο στην κατανάλωση, όσο και στην αγορά γενικότερα".

Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Κ. Μίχαλος δίνοντας στη δημοσιότητα και σχολιάζοντας τα συμπεράσματα της έρευνας που καθιερώνεται από φέτος και θα διενεργείται ανά δίμηνο με στόχο την διεξαγωγή διαχρονικών συμπερασμάτων για την πορεία της εθνικής οικονομίας και τις απόψεις των πολιτών για μείζονα ζητήματα που απασχολούν το κοινωνικό σύνολο.

Εurostat: Ύφεση 6,6% στην ελληνική οικονομία

Υφεση 6,6% σημειώθηκε στην ελληνική οικονομία το τέταρτο τρίμηνο του 2010 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009, σύμφωνα με τις δεύτερες εκτιμήσεις της Εurostat, που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες και επιβεβαιώνουν τα όσα είχε αναφέρει η κοινοτική στατιστική υπηρεσία στις 15 Φεβρουαρίου.

Την ίδια περίοδο, στην ΕΕ το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,1 % και στην ευρωζώνη κατά 2%.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-3-2011 από directNEWS.gr πηγή: απε-μπε


Τελευταίες Ειδήσεις