Logo

Το νέο ηλεκτρικό, αναδιπλούμενο ποδήλατο



 
 

ykbk_4-3-2011Το περιοδικό Time Magazine το κατέταξε στη λίστα με τις κορυφαίες εφευρέσεις του 2009 και τώρα είναι για πρώτη φορά διαθέσιμο στο ευρύ κοινό.

Το “YikeBike” είναι το νέο ηλεκτρικό, αναδιπλούμενο ποδήλατο που μοιάζει με διασταύρωση ενός Segway κι ενός μονοποδήλατου.

(Δείτε το βίντεο)

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το CNN, το πρωτοποριακό ποδήλατο ζυγίζει 9 κιλά, ταξιδεύει με 22χλμ/ώρα, διαρκεί 10χλμ με μία μόνο φόρτιση, ενώ χωράει άνετα στο πορτ-μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου.

Ο δημιουργός του “YikeBike”, Γκραντ Ράιαν, εμπνεύστηκε από το Segway, αν και η δική του εφεύρεση είναι ταχύτερη και φθηνότερη. Παρόλα αυτά, τα 2.600 ευρώ που κοστίζει, εξακολουθούν να είναι ένα απαγορευτικό ποσό για τους περισσότερους ανθρώπους.

Το πρωτότυπο ποδήλατο λειτουργεί με ηλεκτρισμό και θεωρείται γενικά πιο φιλικό προς το περιβάλλον από τα περισσότερα αυτοκίνητα – τα ποδήλατα ωστόσο που κινούνται κάνοντας πετάλι, εξακολουθούν να είναι καλύτερα για το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία.

Έχει γίνει μάλιστα και μια ασυνήθιστη μελέτη, η οποία υποστηρίζει ότι, σε σύγκριση με τους ποδηλάτες που πρέπει να κάνουν πετάλι, οι χρήστες του ηλεκτρικού ποδήλατου μπορεί να έχουν μικρότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Το συμπέρασμα αυτό, προκύπτει απ’ το γεγονός ότι οι κλασικοί ποδηλάτες καταναλώνουν περισσότερα τρόφιμα, γεγονός που αυξάνει την ενεργειακή τους κατανάλωση.

Όπως είναι φυσικό, οι κλασικοί ποδηλάτες απαιτούν περισσότερη τροφή για την άσκηση, η οποία συνήθως θεωρείται καλό πράγμα, αλλά το “YikeBike” εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το επιχείρημα της έρευνας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις