Logo

Ουράνιο “καλειδοσκόπιο” αστεριών



 
 

strcldscp_4-3-2011Μπορεί να μοιάζει ότι είναι επεξεργασμένη σε κάποιο ειδικό πρόγραμμα, όμως αυτή η καταπληκτική εικόνα είναι πραγματική και απεικονίζει την περιστροφική διαδρομή των αστεριών πάνω από το όρος Έβερεστ, στα Ιμαλάια.

Ο Ουκρανός φωτογράφος Anton Jankovoy, πέρασε μήνες ολόκληρους κατασκηνώνοντας στους πρόποδες της ψηλότερης κορυφής του κόσμου, περιμένοντας υπομονετικά τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες προκειμένου να καταφέρει να έχει αυτό το εκπληκτικό τελικό αποτέλεσμα.

Ο 23χρονος Anton ήταν τόσο αποφασισμένος να μην τα παρατήσει έως ότου είχε εκπληρώσει την αποστολή του, που άρχισε ακόμα και διαλογισμό προκειμένου να καταφέρει να ανταπεξέλθει στις υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Μετά από τρία χρόνια που αφιέρωσε στο συγκεκριμένο έργο, ο Anton κατάφερε να καταγράψει με τον φωτογραφικό του φακό μια σειρά εντυπωσιακών μονοπατιών που διέγραφαν κάθε βράδυ τα αστέρια στον ουρανό.

Ο Anton, είπε: «Λατρεύω τη φωτογραφία και κυρίως τα τοπία, γιατί μπορώ να κάθομαι εκεί και να παρατηρώ τη φύση γύρω μου. Είναι τόσο γαλήνια».

«Όμως, επειδή οι εικόνες που καταγράφουν μονοπάτια αστεριών χρειάζονται πολύ μεγάλες ταχύτητες κλείστρου, απαιτούν πολλή υπομονή. Έμαθα πώς να αντέχω την παγωνιά με τον διαλογισμό. Ακούγεται περίεργο, αλλά πραγματικά βοηθάει», είπε ο Anton και συμπλήρωσε: «Παρόλο που είχα αρχίσει να τραβάω φωτογραφίες απ’ όταν ήμουν εννιά χρονών, καλλιέργησα τις ικανότητές μου κατά τη λήψη φωτογραφιών στα βουνά».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις