Logo

Αστυνομικός πιάστηκε στα ''πράσα'' να κλέβει



 
 

astynomikos_4-3-2011Δεν ξέρει κανείς από πού να φυλαχτεί… Από τους εγκληματίες οι οποίοι μπαίνουν "απρόσκλητοι"  σε σπίτια και καταστήματα για να κλέψουν, ή από τους – ευτυχώς λίγους – αστυνομικούς, που καλούνται από τους ιδιοκτήτες για βοήθεια και τελικά πράττουν ότι και οι παράνομοι;

Το ερώτημα ανακύπτει κάθε φορά που συλλαμβάνεται ένας επίορκος αστυνομικός, ο οποίος αντί να διώκει τους παραβάτες του νόμου γίνεται όμοιος -  και ίσως  χειρότερος λόγω της ιδιότητάς του - με αυτούς.

Ένα τέτοιο περιστατικό  απασχόλησε την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία, σήμερα Παρασκευή, παρέπεμψε στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών έναν υπαρχιφύλακα, εναντίον του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και παράβαση καθήκοντος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο εν λόγω αστυνομικός, που υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής, συνελήφθη χθες το πρωί της Πέμπτης  διότι : «κατά τη διάρκεια διατεταγμένης υπηρεσίας, μετέβη μαζί με άλλους αστυνομικούς σε κοσμηματοπωλείο στην Καλλιθέα, όπου είχε προηγηθεί διάρρηξη από αγνώστους και κατά τον έλεγχο του καταστήματος αφαίρεσε ένα δαχτυλίδι, το οποίο είχε παραπέσει από τους δράστες στο δάπεδο

Η πράξη  καταγράφηκε από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που διαθέτει το κατάστημα κι έτσι ο αστυνομικός από διώκτης του εγκλήματος  μετατράπηκε σε διωκόμενο εγκληματία.

Σημειώνεται, ότι ο υπαρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη  Διοικητική Εξέταση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις