Logo

Στον Χρ. Μαρκογιαννάκη ''σκόνταψε'' εισαγγελική έρευνα



 
 

markogiannakis1_4-3-2011Στο όνομα του πρώην υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Χρήστου Μαρκογιαννάκη «σκόνταψε» η εισαγγελική έρευνα, που διενήργησε το οικονομικό τμήμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, για  την ενοικίαση πέντε ελικοπτέρων από την Πυροσβεστική, το 2009.

Για το λόγο αυτό, η δικογραφία διαβιβάζεται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου εκείνη να εγκρίνει αν θα αποσταλεί  στη Βουλή, για την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υφυπουργού.

Οι εισαγγελικές αρχές ασχολήθηκαν με την υπόθεση, με αφορμή τα όσα αποκάλυψε στη Βουλή ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας, ο οποίος ανέφερε ότι το κόστος για τη μίσθωσή τους από την ΕRICSON AIR-CRANE, το 2009, ήταν κατά πολύ υψηλότερο από εκείνο που καταβλήθηκε το 2010.

Έτσι ξεκίνησε έρευνα,  η οποία είχε δύο μέρη: το πρώτο αφορούσε την ενοικίαση  πέντε ελικοπτέρων από την Πυροσβεστική  και το δεύτερο είχε να κάνει με τη συντήρηση άλλων πέντε πυροσβεστικών ελικοπτέρων.

Για το κεφάλαιο της ενοικίασης προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλοκή του κ. Μαρκογιαννάκη  και συνεπώς για την περαιτέρω διερεύνηση του θέματος είναι αρμόδια, με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών, μόνο η Βουλή.

Για το σκέλος εκείνο που αφορά τη συντήρηση των ελικοπτέρων,  η Εισαγγελία Πρωτοδικών  διαβίβασε τη δικογραφία σε ανακριτή, αφού προηγουμένως άσκησε ποινικές διώξεις  σε βαθμό κακουργήματος για:

*απιστία σε βάρος του  νυν γενικού γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Γρηγόρη Τασούλα,

*άμεση συνέργεια σε απιστία σε βάρος αξιωματικών της Πυροσβεστικής, και

*απλή συνέργεια σε απιστία σε βάρος υπαλλήλων της Πολιτικής Αεροπορίας.

Οι διώξεις ασκήθηκαν, καθώς από την έρευνα διαπιστώθηκαν ενδείξεις ζημιογόνας για το Ελληνικό Δημόσιο συμπεριφοράς από πρόσωπα, που δεν είναι στελέχη της κυβέρνησης - άρα η ποινική  μεταχείρισή τους δεν εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών -  και συνεπώς αρμόδια για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης είναι η τακτική Δικαιοσύνη.

Σημειώνεται, ότι η πράξη της κακουργηματικής απιστίας αφορά την σύμβαση συντήρησης ελικοπτέρων που υπογράφηκε το 2010.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις