Logo

Απεργία σε ΜΜΜ την Τετάρτη



 
 

apergiako_6-3-2011Ημέρα ταλαιπωρίας για το επιβατικό κοινό θα είναι η προσεχής Τετάρτη 9 Μαρτίου, καθώς  τρόλεϊ, τραμ και συρμοί των ΗΣΑΠ και Μετρό, τραβούν "χειρόφρενο".

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα μέσα αυτά θα συμμετέχουν την Τετάρτη στην   24ωρη απεργία, την οποία  προκήρυξαν τα σωματεία τους, αντιδρώντας στο νόμο για τις αστικές συγκοινωνίες,  που  δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Άγνωστο παραμένει προς το παρόν αν την ίδια ημέρα θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Αθήνας τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ,  καθώς οι  εργαζόμενοι σ' αυτά θα μετέχουν σε  δημοψήφισμα.

Τα επιχειρησιακά σωματεία των εργαζομένων σε ΗΣΑΠ, Μετρό, Τραμ και ΗΛΠΑΠ, ειδικότερα, έχουν καλέσει τους εργαζομένους στις συγκοινωνίες να συμμετάσχουν στην απεργία και στην κοινή συνέλευση- συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαρτίου.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν τα σωματεία αναφέρεται, μεταξύ άλλων :
«Η απόφαση αυτή έχει να κάνει με την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης, που υπό την καθοδήγηση της τρόικας συνέταξε και ψήφισε με διαδικασίες εξπρές έναν νόμο που ισοπεδώνει και διαλύει τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των Αστικών Συγκοινωνιών. Το πείραμα με τις συγκοινωνίες, είναι το μοντέλο που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση σε όλους τους κλάδους και τους τομείς του Δημοσίου, για να καρατομήσει τους εργαζόμενους και να βάλει φουρνέλο στον κοινωνικό τους χαρακτήρα»

Επιπλέον, στην ανακοίνωση καταγγέλλεται ότι οι επερχόμενες εξελίξεις ( νέες αυξήσεις στα κόμιστρα , ακυρώσεις καθώς και μειώσεις δρομολογίων που θα συνοδεύονται από υποχρηματοδότηση του συγκοινωνιακού συστήματος ) θα οδηγήσουν στην ιδιωτικοποίηση των μέσων μεταφοράς.

Η ανακοίνωση αυτή δεν υπογράφεται από το σωματείο της ΕΘΕΛ, το οποίο την Τετάρτη έχει προγραμματίσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Σ' αυτό θα μετέχουν οι 6.000 εργαζόμενοι στα λεωφορεία, οι οποίοι ψηφίζοντας θα επιλέξουν την τελική τους στάση απέναντι στο νόμο.

Υπενθυμίζεται,  ότι πρόσφατα σημειώθηκε αλλαγή στη συνδικαλιστική ηγεσία της ΕΘΕΛ, με την παραίτηση από την προεδρία του Ν. Κουλουμπαρίτση, ο οποίος κατήγγειλε την ΠΑΣΚΕ - ΕΘΕΛ για «πραξικόπημα» και την εκλογή του Μ. Λιαγούρη  στη θέση του προέδρου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις