Logo

Προκήρυξη από... ''Σκιέ(ρ)ς'' για τρεις εμπρησμούς



 
 

analipsi_6-3-2011

Οργάνωση με την επωνυμία “Σκιέ(ρ)ς για την προώθηση του νυχτερινού σαμποτάζ” αναλαμβάνει την ευθύνη για τρεις εμπρησμούς - σε τράπεζα, ΔΟΥ και οργάνωση της ΝΔ- που σημειώθηκαν την περασμένη Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011.

Συγκεκριμένα, η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση με σχετική προκήρυξή της «αφιερώνει» τις τρεις εμπρηστικές επιθέσεις στους προφυλακισμένους Χρήστο Πολίτη, στους πέντε συγκατηγορουμένους του και στον Άρη Σειρηνίδη.

Το κείμενο της προκήρυξης, όπως αυτό δημοσιεύεται στον αντιεξουσιαστικό ιστότοπο indymedia.org , έχει ως εξής:

"Από την Αφρική ως την Λατινική Αμερική και από την Ασία ως την Ευρώπη και τη Β.Αμερική οι εστίες αντίστασης όχι μόνο δεν σβήνουν αλλά συνεχώς αναζωπυρώνονται.

Είτε αυτό αφορά κινήματα και συλλογικά σχήματα είτε πιο ολιγάριθμες,πιο ατομικες πορείες αμφισβήτησης του υπάρχοντος"  Γ.Δημητράκης.

Ζούμε σε μια εποχή που τα πάντα είναι ρευστά. Αν τα προηγούμενα χρόνια αυτό που μπορούσαν να μας προσφέρουν ήταν η καταναλωτική αποχαύνωση και η κοινωνική ανέλιξη, πλέον η μόνη υπόσχεση είναι αυτη του αργού θανάτου.

Στον καιρό που η οικονομική κρίση γίνεται ολοένα και πιο βαθιά, περισσότερα κοινωνικά κομμάτια ριζοσπαστικοπιούνται και στέκονται ενάντια στο υπάρχον. Ο αγώνας με όλα τα μέσα ενάντια σε κράτος και αφεντικά έχει ενταντικοποιηθεί.

Από τους αγώνες της Κερατέας και της Λευκίμμης, την απεργία των 300 μεταναστών εργατών, το κίνημα "δεν πληρώνω", τις άγριες απεργιακές συγκρούσεις στα κέντρα των μητροπόλεων, τα σαμποτάζ σε κρατικούς και καπιταλιστικούς στόχους΄από εμπρησμούς μέχρι την ανατίναξη ολόκληρων δομών του καθεστώτος από επαναστατικές οργανώσεις.

Το κράτος με τη σειρά του αναβαθμίζει το οπλοστάσιό του τόσο νομικά όσο και υλικοτεχνικά έχοντας ως κύριο στόχο την εξόντωση του "εσωτερικού εχθρού". Γιατί η ερμφάνιση αύρας και οι συνεχείς στρατιωτικές ασκήσεις για καταστολή διαδηλώσεων δεν θα μπορόυσαν να επιβάλλουν τη τάξη χωρίς νέους τρομονόμους, χωρίς νέες "γκιλοτίνες" να κρέμονται πάνω από τα κεφάλια των πιο μαχητικών κομματιών.

Η αναβάθμιση της απονοηματοδότησης μέσω των media, δεν λειτουργεί απλά ως διασπορέας ψευδών ειδήσεων αλλα παράγει συνείδηση. Αποπολιτικοποιεί και παρουσιάζει ως απλούς εγκληματίες πολιτικά υποκείμενα, αναρχικούς, επαναστάτες και αγωνιστές.

Η πάταξη του εσωτερικού εχθρού είναι πρωτεύουσας σημασίας ακριβώς επειδή είναι το πιο "επικίνδυνο" κοινωνικό-ριζοσπαστικό κομμάτι, είναι το κομμάτι που έχει συνείδηση του εαυτού του και αντιμάχεται τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Είναι ο ρυθμιστής της ισορροπίας, το εχέγγυο για την ύπαρξη και τη συνέχεια του ίδιου του καπιταλισμού.

Εδώ πέρνει τα ηνία η αντιτρομοκρατική-το "καμάρι" της ΕΛ.ΑΣ. Δημιουργεί προφίλ και τα διοχετεύει μέσω του τύπου, άρει το απόρρητο τηλεφωνικών συνομιλιών και μετατρέπει φιλικές σχέσεις σε "τρομοκρατικές οργανώσεις. Ή προχωρά στην κατασκευή αυτών, όπως στην περίπτωση του Χρ.Πολίτη.

Ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν τα περιθώρια. Το σύστημα νοσεί και οι πολιτικοι αντίπαλοι πρέπει να εξοντωθούν και αυτό φροντίζει να το καθιστά σαφές.

Αν πλέον για εμας υπάρχει ένα στοίχημα, αυτό είναι η συνέχεια του αγώνα. Και κομμάτι αυτού είναι η αλληλεγγύη μας στους φυλακισμένους αγωνιστές και τους πολιτικούς κρατούμενους.

Αν η επιλογή του σαμποτάζ των δομών της κυριαρχίας είναι μια ρηξιακή και επιθετική στιγμή του κοινωνικού-ταξικού πολέμου, η αλληλεγγύη είναι η ποιοτική εκείνη σχέση που ενώνει τα ετερόκλητα κομμάτια που συμβάλλουν στην ίδια την αποσταθεροποίηση, στα κομμάτια εκείνα που -συνειδητά ή μη -κινούνται αντίθετα ή πολλές φορές επιθετικά προς το καπιταλιστικό οικοδόμημα. 

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τους εμπρησμούς την Τετάρτη 02/03/11 σε 

-Τράπεζα Eurobank στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή

-ΔΟΥ Χολαργού στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου

-Τοπική της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Παναγή Τσαλδάρη στον Ταύρο

Αφιερώνουμε της ενέργειές μας αυτές στους: 

Χρήστο Πολίτη, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος χωρίς κανένα στοιχείο λόγω της ανατρεπτικής του δράσης καθώς και στους 5 που κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση.

Άρη Σειρηνίδη ο οποίος δικάζεται στις 9 Μάρτη και του οποίου η δίκη θα αποτελέσει το "πιλοτικό πρόγραμμα" με τη χρησιμοποίηση του DNA σε πολιτικές δίκες.

Αλληλεγγύη στους χιλιανούς συντρόφους οι οποίοι βρίσκονται σε απεργία πείνας για την υπόθεση βόμβα. 

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΛΑΜΠΡΟ ΦΟΥΝΤΑ"

Σκιέ(ρ)ς για την προώθηση του νυχτερινού σαμποτάζ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις