Logo

Ο “παγωμένος καπνός” που ανιχνεύει τοξίνες



 
 

frznsmk_6-3-2011Μια νέα μορφή “παγωμένου καπνού” μπορεί να προσφέρει τη δυνατότητα ανίχνευσης ρύπων, αποτελεσματικής αποθήκευσης ενέργειας, αλλά και σημαντικής βελτίωσης των ρομποτικών χειρουργείων.

(Δείτε το βίντεο)

Μια ομάδα επιστημόνων, συμπεριλαμβανομένων των καθηγητών Lei Zhai και Jianhua Zou, κατασκεύασαν την δημιουργία τους με τη χρήση αεροτζέλ, ενώ χρησιμοποίησαν νανοσωλήνες για την αύξηση της πρακτικής χρήσης του.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Πανεπιστημίου της Κεντρικής Φλόριντα (UCF), το νέο υλικό μπορεί να εντοπίσει τυχόν μεταβολές της πίεσης, επιτρέποντας στα ρομποτικά δάχτυλα να γίνουν υπερβολικά ευαίσθητα - γεγονός που θα επιστρέψει στα χέρια των ρομπότ να μπορούν να ξεχωρίζουν τα διάφορα χειρουργικά εργαλεία - ενώ όσον αφορά στην ενεργειακή απόδοση, η νέα αυτή επιστήμη μπορεί να αυξήσει τη χωρητικότητα των μπαταριών λιθίου.

Τέλος, αυτή η νέα εξέλιξη μπορεί να βελτιώσει τους αισθητήρες για την ανίχνευση εκρηκτικών υλών και των τοξινών στα τρόφιμα και το νερό.

Σύμφωνα με τον καθηγητή  Zhai, οι δυνατότητες του “παγωμένου καπνού” είναι ατελείωτες: «Έχει πολλές πιθανές εφαρμογές και θα μπορούσε πραγματικά να ανοίξει νέους τομείς για να εξερευνήσουμε πράγματα που δεν έχουμε καν φανταστεί ακόμα».

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις