Logo

Εκλογές ΔΣΑ: Μικρή προσέλευση και στο β΄γύρο



 
 

dsa_6-3-2011Μικρός ήταν ο αριθμός των δικηγόρων, που προσήλθαν σήμερα Κυριακή – πρώτη ημέρα του β΄ γύρου των εκλογών - στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για να επιλέξουν το νέο πρόεδρο του Δ.Σ.Α. για την προσεχή τριετία.

Ειδικότερα, σήμερα η προσέλευση των ψηφοφόρων ήταν εξαιρετικά μειωμένη - ενδεχομένως να έπαιξε ρόλο και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - καθώς  ψήφισαν, περίπου, 1.750 αθηναίοι δικηγόροι - από τους συνολικά 21.376 εγγεγραμμένους στους  σχετικούς καταλόγους. 

Μετά τη δύση του ηλίου,  οι 26 κάλπες του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών έκλεισαν και σφραγίστηκαν – θα φρουρούνται απόψε και αύριο Καθαρά Δευτέρα από αστυνομικούς – για να ανοίξουν και πάλι μεθαύριο Τρίτη 8 Μαρτίου 2011, οπότε θα συνεχιστεί η ψηφοφορία.

Διεκδικητές της προεδρίας του Δ.Σ.Α. και «μονομάχοι» του β’ γύρου είναι οι:

  • Δημήτρης Βερβεσός - προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ – που ήταν ο νικητής του α’ γύρου, λαμβάνοντας ποσοστό 26,07% και σε αυτή τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση υποστηρίζεται από τους υποψηφίους προέδρους, οι οποίοι δεν πέρασαν στο β΄ γύρο, Θεόδωρο Σχινα, Παναγιώτη Περράκη και Βασίλη Κατσαφάδο.
  • Γιάννης Αδαμόπουλος – προέρχεται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας – ο οποίος στον α΄ γύρο έλαβε ποσοστό 19,92%

Αφού έκλεισαν οι κάλπες οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι δήλωσαν :

-Δ. Βερβεσός: «Οι εκλογές ξεκίνησαν με μια αρκετά σημαντική συμμετοχή για ημέρα τριημέρου. Οι δικηγόροι πρέπει να έλθουν να ψηφίσουν για να αποφασίσουν τη Διοίκηση την οποία επιθυμούν να τους διοικήσει και να μην αφήσουν να αποφασίσουν άλλοι, πριν απ’ αυτούς γι’ αυτούς. Συγκεκριμένοι δηλαδή στρατοί κομματικοί ή συγκεκριμένοι στρατοί προσωπικοί.

Πρέπει οι ίδιοι να αποφασίσουν με ποια από τις δύο λογικές επιθυμούν να πάνε και να δώσουν με τις αποφάσεις τους καθαρές εντολές και επειδή οι δικηγόροι είναι "παντός καιρού", νομίζω ότι θα μπορέσουν να το πράξουν αυτό την Τρίτη στις 8 του μήνα, οπότε είναι η δεύτερη ημέρα ψηφοφορίας, από την ανατολή μέχρι τη δύση του ήλιου».

-Γ. Αδαμόπουλος: «Ο συνδυασμός μας, “Κοινωνία των Δικηγόρων”, καλεί όλους τους δικηγόρους της Αθήνας να προσέλθουν και να ψηφίσουν την ερχόμενη Τρίτη, έτσι ώστε να ολοκληρώσουμε τη νίκη μας ενάντια στη μνημονιακή πολιτική της Κυβέρνησης, που πλήττει άμεσα τους δικηγόρους. Δεν ξεχνάμε ότι αυτές οι εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων ετών. Διακυβεύονται πάρα πολλά. Το δικηγορικό σώμα χρειάζεται να είναι ενωμένο και αυτό είναι ένα από τα πρώτα μελήματά μας και ταυτόχρονα η άμεση ενασχόλησή μας με τα καθημερινά προβλήματα όλων των δικηγόρων».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις