Logo

Ολυμπιακός-Εργοτέλης 3-0



 
 

olympiakos_gate7_6-3-2011Ένα χαμένο πέναλτι του Λεάλ κι ένα κακό πρώτο μέρος αρκούσαν για να αφυπνίσουν τον Ολυμπιακό που παρουσιάστηκε καταιγιστικός και διέλυσε 3-0 τον Εργοτέλη κάνοντας το 12/12 στο Καραϊσκάκη και το +13 στη βαθμολογία.

Σχήμα 4-4-1-1 κατέβασε ο Ολυμπιακός με μπακ και χαφ που δεν βλέπει κανείς να παίζουν συνέχεια (Μανιάτης, Χολέμπας στα μπακ και Ζαϊρί, Ρόμενταλ στα χαφ). Γκολκίπερ ήταν ο Πάρντο, τα δύο στόπερ οι Α. Παπαδόπουλος και Μέλμπεργκ, δεξί μπακ ο Μανιάτης και αριστερό ο Χολέμπας. Οι Μοντέστο και Ντουντού ήταν στο κέντρο. Δεξί χαφ έπαιζε ο Ρόμενταλ, αριστερά ο Ζαϊρί, κρυφός κυνηγός ο Μιραλάς και μοναδικός προωθημένος ο Πάντελιτς.

Ο Εργοτέλης έπαιζε με 4-3-3. Γκολκίπερ ξεκίνησε ο Δασκαλάκης. Τα δύο στόπερ ήταν οι Χίμπλινγκερ και Αλεξόπουλος. Δεξί μπακ ήταν ο Γιαλούσης και αριστερό ο Βίσιο. Ο Κυριακίδης ήταν το αμυντικό χαφ και μπροστά του στο κέντρο αγωνίζονταν οι Τζούνιορ και Φραγκουλάκης. Στα χαφ ήταν αριστερά ο Ρομάνο και δεξιά ο Βερπακόφσκις με τον Λεάλ στην κορυφή.

Οι γηπεδούχοι αν και έπαιζαν χωρίς τον κόσμο τους μπήκαν αρκετά δυνατά στο ματς. Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε έπιασαν σχετικά καλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά του αγώνα ενώ έβγαλαν και φάσεις.

Η πρώτη καλή φάση έγινε στο 14'. Οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν στον αιφνιδιασμό και ο Μιραλάς βρήκε τον Ρόμενταλ που έπιασε το σουτ στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ. Μία πολύ καλή φάση για τον Ολυμπιακό έγινε στο 18ο λεπτό. Ο Ρόμενταλ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μέλμπεργκ έπιασε την κεφαλιά και ο Ντουντού από το ένα μέτρο είδε τον Δασκαλάκη να τον προλαβαίνει.

Στο 29ο λεπτό ο Ζαϊρί -και ενώ ο Εργοτέλης είχε ανεβάσει ρυθμό- υπέπεσε σε πέναλτι πάνω στον Βερπακόφσκις. Ο Μαροκινός γκρέμισε τον παίκτη του Εργοτέλη και ορθώς ο Μήτσιος υπέδειξε την εσχάτη των ποινών.

Ένα λεπτό μετά ο Λεάλ ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι. Ο Πάρντο όμως έπεσε πολύ ωραία και απέκρουσε την μπάλα, διατηρώντας το μηδέν για την εστία του αλλά και την ομάδα του κάτω από έντονα χειροκροτήματα.

Στο 39' ο Ολυμπιακός φώναξε για πέναλτι και για επαφή του Φραγκουλάκη με τον Μιραλάς. Στο 44' ο Μέλμπεργκ έκανε ένα πολύ καλό σουτ που πέρασε λίγο άουτ.

Στην συνέχεια του πρώτου μέρους παρά τις εκατέρωθεν προσπάθειες η εικόνα του ματς δεν άλλαξε. Γενικά το Α' ημίχρονο δεν ήταν ιδιαίτερα καλό από καμία εκ των δύο πλευρών με τον Ολυμπιακό απλά να είναι πιο κινητικός και πιο επικίνδυνος και τον Εργοτέλη να χάνει μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάρει προβάδισμα στο σκορ.

Στο 46' ο Ολυμπιακός ζήτησε νέο πέναλτι πάλι για επαφή του Βίσιο με τον Ρόμενταλ με τον Δανό να πέφτει κάτω μες στην μικρή περιοχή του Εργοτέλη αλλά τον Μήτσιο να μην δίνει κάτι. Ένα λεπτό μετά όμως ήρθε το γκολ για τον Ολυμπιακό, που άρχισε σιγά σιγά να μεταμοφώνεται αγωνιστικά και μετά την είσοδο του Ιμπαγάσα.

Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε το κόρνερ και οι αμυντικοί του Εργοτέλη έδιωξαν... άτσαλα. Ο Μέλμπεργκ έκανε ένα γύρισμα και ο Μοντέστο με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 47' (1-0), πανηγυρίζοντας φυσικά έξαλλα για το τέρμα του.

Στο 58ο λεπτό ο Πάντελιτς βρήκε τον τρόπο να ξεμαρκαριστεί και να σκοράρει με ένα ωραίο σουτ για το 2-0. Την πάσα του την έκανε ο Ιμπαγάσα. Στο 62΄ ο Ρόμενταλ έκανε ένα αρκετά καλό σουτ που πέρασε λίγο άουτ και όλα έδειχναν πως ο Ολυμπιακός μπορούσε να είχε βάλει και άλλο γκολ.

Ο Ολυμπιακός είχε πάρει... φόρα και δεν σταματούσε με τίποτα. Στο 65ο λεπτό ο Μοντέστο έβγαλε μπαλιά στον Μιραλάς και ο Βέλγος κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα με πλασέ (3-0).

Οι παίκτες του Βαλβέρδε μετά το εκρηκτικό 20λεπτο που είχαν και το οποίο τους απέφερε τρία γκολ συνέχισαν να... πρεσάρουν τους Κρητικούς. Στο 81' ο Χολέμπας είχε ένα καλό σουτ που πέρασε άουτ ενώ στο 90' ένα πολύ καλό σουτ του Φετφατζίδη πέρασε ελάχιστα άουτ. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε εν τέλει τον πίνακα του σκορ να γράφει το δίκαιο 3-0 για τον Ολυμπιακό.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Πάρντο, Μανιάτης, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Ντουντού (46' Ιμπαγάσα), Πάντελιτς, Ζαϊρί (82' Φετφατζίδης), Μιραλάς, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος (78' Ουρτάδο), Ρόμενταλ

Εργοτέλης (Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Χίμπλινγκερ, Βίσιο, Βερπακόφσκις, Τζούνιορ (68' Σαρρής), Ρομάνο (63' Μπούντιμιρ), Φραγκουλάκης, Λεάλ (63' Ρουμπάκης), Γιαλούσης, Κυριακίδης, Αλεξόπουλος

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-3-2011 από directNEWS.gr πηγή:gazzetta


Τελευταίες Ειδήσεις