Logo

Εξωγήινοι στη Γη ;



 
 

bctr_6-3-2011Ένας επιστήμονας της NASA πιστεύει ότι έχει ανακαλύψει μία εξωγήινη μορφή ζωής, η οποία μπορεί να εξηγήσει το πώς άρχισε η ζωή στη Γη.

Μάλιστα, καλεί τους επιστήμονες σε όλο τον κόσμο να προσπαθήσουν να αποδείξουν ότι κάνει λάθος.


Ο απίστευτος αυτός ισχυρισμός από τον Δρ. Ρίτσαρντ Χούβερ, έναν αστροβιολόγο του Κέντρου Marshall Space Flight της NASA, έρχεται μετά από δέκα χρόνια μελέτης των μικροσκοπικών βακτηρίων σε μετεωρίτες που έχουν πέσει σε απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την υδρόγειο.

Ο Δρ. Χούβερ εξηγεί ότι ταξιδεύοντας στην Ανταρκτική, τη Σιβηρία και την Αλάσκα έχει μελετήσει μια εξαιρετικά σπάνια μορφή μετεωριτών - τους Γ.Ι.1 ανθρακούχους χονδρίτες - εκ των οποίων μόνον εννέα είναι γνωστό ότι υπάρχουν στη Γη.

Κοιτάζοντας αυτούς τους μετεωρίτες κάτω από μικροσκόπια, είπε ότι έχει βρει πολλά διαφορετικά απολιθώματα βακτηρίων - ορισμένα από τα οποία είναι παρόμοια με εκείνα της Γης και άλλα που είναι τελείως εξωγήινα.

Ισχυρίζεται ότι οι μετεωρίτες εξαπλώνουν οργανισμούς στο σύμπαν και ότι η ζωή στη Γη θα μπορούσε να έχει “φυτευτεί” από τα βακτήρια ενός αστεροειδούς που χτύπησε τον πλανήτη μας στις αρχές της δημιουργίας του.

scntst_6-3-2011Σε μία περίπτωση μάλιστα, ο Δρ. Χούβερ βρήκε σε έναν μετεωρίτη έναν οργανισμό παρόμοιου μεγέθους και συνολικής διάρθρωσης με το γιγαντιαίο βακτήριο Titanospirillum velox, έναν οργανισμό που απαντάται στον πλανήτη μας και προτείνει πως αυτό αποδεικνύει ότι η ζωή είναι πιο διαδεδομένη από ό, τι νομίζαμε αρχικά.

Ο Δρ. Χούβερ δήλωσε στις ειδήσεις του τηλεοπτικού δικτύου Fox: «Το ερμηνεύω ως ένδειξη ότι η ζωή είναι πιο ευρέως διανεμόμενη και όχι περιορισμένη αυστηρά στο πλανήτη Γη. Με το συγκεκριμένο πεδίο μελέτης έχουν ασχοληθεί ελάχιστα, γιατί, ειλικρινά, πάρα πολλοί επιστήμονες θα έλεγαν ότι αυτό είναι αδύνατο».

«Το συναρπαστικό είναι ότι τα βακτήρια είναι σε πολλές περιπτώσεις αναγνωρίσιμα και μπορούν να συνδεθούν πολύ στενά με τα γενικότερα είδη που βρίσκονται στη Γη. Υπάρχουν κάποια που απλά είναι πολύ περίεργα και δεν μοιάζουν με οτιδήποτε ήμουν σε θέση να εντοπίσω στο παρελθόν. Τα έχω δείξει και σε πολλούς άλλους εμπειρογνώμονες, οι οποίοι έμειναν έκπληκτοι», προσέθεσε.

Ο Δρ. Χούβερ συνέλλεξε όλες τις πέτρες των μετεωριτών και τις έσπασε σε συνθήκες εργαστηρίου, προκειμένου να τις σαρώσει για απολιθωμένα υπολείμματα.

Τότε ήταν που έκανε και την ανακάλυψή του, διαπιστώνοντας ότι ένα βιολογικό υπόλειμμα δεν περιείχε άζωτο - στοιχείο που, έως τώρα, βρίσκεται σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς.

Ο επιστήμονας είπε: «Αν κάποιος μπορεί να εξηγήσει πώς είναι δυνατόν να έχουμε ένα βιολογικό υπόλειμμα το οποίο δεν περιέχει καθόλου άζωτο, σε μια χρονική περίοδο κάτω των 150 χρόνων, τότε θα μ’ ενδιέφερε πολύ ν’ ακούσω ό,τι έχει να πει».

«Έχω μιλήσει με πολλούς επιστήμονες για αυτό και κανείς δεν μπόρεσε να το εξηγήσει», συμπλήρωσε ο Δρ. Χούβερ.

Τα συμπεράσματα της έρευνάς του δημοσιεύονται στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού της Κοσμολογίας, το οποίο έχει ήδη καλέσει την επιστημονική κοινότητα να αναλύσει τα αποτελέσματα προσωπικά και να γράψει καθοριστικές απαντήσεις.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις