Logo

Χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια



 
 

xionokoulouma_7-3-2011

Χιονοπτώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα Καθαρά Δευτέρα, ενώ μεγαλύτερη επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα, με τους μετεωρολόγους να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο να χιονίσει αύριο ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, για σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια αρχικά στα ορεινά, από το βράδυ στα βόρεια του νομού και κατά τη διάρκεια της νύχτας και στα βόρεια προάστια. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και από το βράδυ βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου με περαιτέρω πτώση από το βράδυ.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις και στα ανατολικά χιονοπτώσεις, ενώ από το απόγευμα θα χιονίσει και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός και κακοκαιρία με χιονοπτώσεις όχι μονό στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χωρας, αναμένονται αύριο Τρίτη.

Τα φαινόμενα βαθμιαία στα δυτικά θα παρουσιάσουν ύφεση αλλά στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξουν βροχές ή χιονόνερο και τοπικά χιόνι κυρίως στην Κρήτη, ενώ χιονόπτωση αναμένεται και στην πόλη της Αθηνας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 και τοπικά στο Αιγαίο 10 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση.


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-3-2011 από directNEWS.gr πηγή:naftemporiki


Τελευταίες Ειδήσεις