Logo

Στη φυλακή ο σωφρονιστικός υπάλληλος με την ηρωίνη [βίντεο]



 
 

swfronistikos_katadikh_5-7-2012Σε κάθειρξη 12 ετών καταδικάστηκε ο 38χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Αλικαρνασσού,...

που είχε συλληφθεί να μεταφέρει, μεταξύ άλλων, 250 γραμμάρια ηρωίνης, ενώ ετοιμαζόταν να αναλάβει την πρωινή βάρδια στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκανε δεκτή την πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας και κήρυξε ένοχο τον σωφρονιστικό υπάλληλο για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών καθώς και για απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στον καταδικασθέντα το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ωστόσο δεν έδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεσή του, με αποτέλεσμα να πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του.

Όπως προαναφέρουμε, την ενοχή του κατηγορουμένου είχε προτείνει ο Εισαγγελέας, ο οποίος ήταν καταπέλτης στην αγόρευσή του, στην οποία, μεταξύ άλλων επισήμανε:

''Δεν αμφιβάλουμε ότι ο κατηγορούμενος απειλήθηκε, όμως τελικά υπέκυψε σε ανθρώπινη αδυναμία και όχι σε απειλές.

Το 2010 είχαμε πολλά περιστατικά εισαγωγής ναρκωτικών στη Νέα Αλικαρνασσό και ήμασταν σίγουρα πως υπάρχει εμπλοκή εκ των έσω.

Έγινε έρευνα και συνελήφθη ο 38χρονος.''

Αθώοι οι κρατούμενοι 

Συγκατηγορούμενοι του σωφρονιστικού υπάλληλου ήταν ένας  Αλβανός κι ένας Ηρακλειώτης, κρατούμενοι των φυλακών, καθώς σύμφωνα με τους ισχυρισμούς πρώην κρατούμενης, στο παρελθόν ο σωφρονιστικός υπάλληλος είχε μεταφέρει ναρκωτικά, τα οποία παρέδωσε στους δύο για να τα διοχετεύσουν στις φυλακές.

Οι δύο κρατούμενοι αρνήθηκαν την ενοχή τους, ισχυριζόμενοι, μεταξύ άλλων:

*Ο Αλβανός ότι δεν έχει καμία σχέση με τον 38χρονο, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Είναι ένας άνθρωπος τον οποίο δεν θα προσέγγιζα για συναλλαγή. Ήταν σαν τον "διάβολο". Κάθε φορά που έκανε έλεγχο στους κρατούμενους δεν άφηνε τίποτα όρθιο".

*Ο Ηρακλειώτης, υποστήριξε ότι άδικα ενεπλάκη το όνομά του στην υπόθεση και πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει καν τον 38χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο.

Η απολογία του σωφρονιστικού υπαλλήλου 

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος,  από  την πλευρά του,  υποστήριξε κατά την απολογία του όσα έλεγε από την πρώτη στιγμή στους αστυνομικούς. Δηλαδή,  ότι ένα μήνα πριν από τη σύλληψη του, άρχισε να δέχεται σοβαρές απειλές από κυκλώματα που τον πίεζαν να αναλάβει την μεταφορά δέματος που θα του παρέδιδαν.

Επανέλαβε, ότι σε καμία περίπτωση δεν γνώριζε ότι θα μετέφερε ναρκωτικά. Πίστευε ότι το δέμα περιείχε μόνο συσκευές κινητών τηλεφώνων και αρνήθηκε ότι μετέφερε συστηματικά δέματα στη φυλακή. Η μια και μοναδική φορά που δέχθηκα, είπε, ήταν το πρωινό που με συνέλαβαν. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-7-2012 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις