Logo

Έκκληση του υπουργείου Υγείας στους μετανάστες απεργούς πείνας



 
 

ypatia_7-3-2011Ύστατη έκκληση στους μετανάστες απεργούς πείνας να συναινέσουν για την άμεση μεταφορά τους σε νοσοκομεία, απηύθυνε το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Δευτέρα.

Το υπουργείο, ειδικότερα, επικαλούμενο και την αναμενόμενη επιδείνωση του καιρού στην Αττική, κρίνει απαραίτητη τη μεταφορά των μεταναστών, αναφέροντας στην ανακοίνωσή του: «Ζητάμε από τους ευρισκομένους στο κτήριο "Υπατία" μετανάστες να συνεργασθούν με τις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ, προκειμένου η μεταφορά τους σε δημόσια νοσοκομεία να γίνει δίχως άλλη καθυστέρηση».

Επίσης, το υπουργείο, επισημαίνοντας ότι «εξαντλήθηκαν όλα τα όρια ανοχής και κατανόησης» απευθύνεται και σε όσους συμπαρίστανται στον αγώνα τον μεταναστών.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο καλεί τους αλληλέγγυους αφενός μεν να μην εμποδίζουν την εφαρμογή της απόφασης αφετέρου δε, να καταβάλλουν « κάθε ανθρώπινη προσπάθεια προκειμένου να πειστούν όλοι οι απεργοί πείνας» να μεταφερθούν στα δημόσια νοσοκομεία.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, η μεταφορά των μεταναστών, που βρίσκονται στην 42η ημέρα απεργίας πείνας, θα γίνει μέσω του ΕΚΑΒ κατόπιν σχετικής εντολής την οποία θα δώσει ο γενικός γραμματέας κ. Πολύζος στον επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας.

Σημειώνεται, ότι ήδη νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης πάνω από 100 μετανάστες απεργοί πείνας από το Μέγαρο της Υπατίας και το Εργατικό Κέντρο της συμπρωτεύουσας.

Οι νοσηλευόμενοι παρουσιάζουν αρρυθμίες, καρδιολογικές διαταραχές και περιτονίτιδες, ενώ η Επιτροπή Αλληλεγγύης καθώς και οι γιατροί που τους παρακολουθούν διαμαρτύρονται ότι τα νοσοκομεία είτε σιτίζουν με το ζόρι τους απεργούς πείνας, είτε τους παρέχουν μη ενδεδειγμένη και επικίνδυνη για την κατάστασή τους τροφή.

Το ΚΚΕ ζητεί την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των μεταναστών, οι οποίοι ζητούν να τους δοθεί άδεια εργασίας, πράγμα που αρνείται η κυβέρνηση.

Επίσης, ο ΛΑΟΣ προτείνει να μεταφερθούν οι μετανάστες απεργοί πείνας σε στρατιωτικά νοσοκομεία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις