Logo

Κακοκαιρία, χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες



 
 
xionia_8-3-2011

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται η χώρα.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα Τρίτη  και την Τετάρτη θα χιονίζει ακόμα και στην πόλη της Αθήνας.

Ο χιονιάς έκανε την εμφάνισή του και στη βόρεια Αττική, με αποτέλεσμα να είναι κλειστός ο δρόμος στην Πάρνηθα από το τελεφερίκ και πάνω.

Υπνόσακους, κουβέρτες και ζεστό ρόφημα (τσάι) θα διαθέτει σήμερα σε άστεγους η κινητή μονάδα του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) ενώ επιστημονική ομάδα του δήμου με επικεφαλής ψυχίατρο θα παρέχει ψυχολογική υποστήριξη.

 Με προβλήματα διεξάγεται από χθές το απόγευμα η επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου εξαιτίας των χιονοπτώσεων. Μετά τις 10 χθες το βράδυ άνοιξε τελικά το τμήμα της εθνικής οδού Λαμίας-Αθηνών από την Τραγάνα μέχρι το Μαρτίνο.

Στα διόδια Αγίας Τριάδας της εθνικής οδού Λαμίας-Αθηνών, οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Αθήνα ακινητοποιήθηκαν για περίπου μία ώρα.

 Χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν από νωρίς το πρωί στην Κεντρική και στη Δυτική Μακεδονία, με κύριο χαρακτηριστικό την επικράτηση συνθηκών παγετού στο οδικό δίκτυο.

Ομαλά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, ενώ κλειστός παραμένει ο δρόμος από το Χορτιάτη προς τον Άγιο Βασίλη.

Κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Χιονίζει σε όλη την κεντρική Πελοπόννησο από τις 9:00 το βράδυ της Δευτέρας, ακόμα και μέσα στην Τρίπολη. Στα ορεινά της Κορινθίας και της Αρκαδίας η χιονόπτωση είναι πολύ πιο έντονη.

Το εθνικό οδικό δίκτυο είναι ανοικτό και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.
Προβλήματα στο ορεινό οδικό δίκτυο της Αχαΐας δημιούργησε το κύμα κακοκαιρίας. Ειδικότερα, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται από Αίγιο και Διακοπτό προς Καλάβρυτα, καθώς και από Ακράτα προς Ζαρούχλα.

Επίσης, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα, που κινούνται στην περιοχή των Καλαβρύτων, ενώ εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται, για να κρατούν ανοικτούς τους δρόμους.

Απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φτάνουν έως και τα 10 μποφόρ.

Απαγόρευση απόπλου ισχύει επίσης για τις περιοχές Πρίνου-Καβάλα, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Αρκίτσα-Αιδηψός και Βόλος-Σποράδες.

Τα δρομολόγια στη γραμμή Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου γίνονται μόνο πλοία κλειστού τύπου. Επίσης το πρωί δεν πραγματοποιήθηκε το πρωϊνό δρομολόγιο από Κυλλήνη για Ζάκυνθο ενώ δεν γίνονται τα δρομολόγια των μικρών σκαφών από Παλούκια για Σαλαμίνα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-3-2011 από directNEWS.gr πηγή: απε-μπε


Τελευταίες Ειδήσεις