Logo

Πρότερο έντιμο βίο είχε... ο ''έλληνας Εσκομπάρ''!



 
 

agelopoulos2_8-3-2011Πρότερο έντιμο βίο… είχε ο αποκαλούμενος και “έλληνας Εσκομπάρ” Αλέξανδρος Αγγελόπουλος.

Αυτό έκρινε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά σπάζοντας την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα.

Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος εθεωρείτο από τις διωκτικές αρχές ως ο εγκέφαλος του μεγαλύτερου κυκλώματος εμπορίας κοκαΐνης που είχε δράσει ποτέ στη χώρα μας.

Στις 13 Ιουλίου 2004 -μετά από συνεργασία των αρμοδίων υπηρεσιών των ΗΠΑ, της Ελλάδας και της Ισπανίας- στα αμπάρια του αλιευτικού του σκάφους “Africa 1” βρέθηκαν 5,5 τόνοι κοκαΐνης αξίας 500 περίπου εκατομμυρίων δρχ.

Το ρεσάλτο στο πλοίο έγινε την ώρα που έπλεε στον Ατλαντικό Ωκεανό με κατεύθυνση τις δυτικές ακτές της Αφρικής  και τα ναρκωτικά ήταν συσκευασμένα σε χαρτόκουτα που υποτίθετο ότι περιείχαν φιάλες μεταλλικού νερού.

Τον Αύγουστο του 2004, μετά από κινητοποίηση των διωκτικών αρχών όλης της Ευρώπης, ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος εντοπίστηκε στη Στουτγκάρδη της Γερμανία και συνελήφθη.

Ο ίδιος αρνιόταν τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν.

Ωστόσο, το 2005 το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά τον καταδίκασε στην ποινή της ισόβιας κάθειρξης χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Η “τύχη” του όμως άλλαξε στην κατ’ έφεση εκδίκαση της υπόθεσής του.

Την περασμένη Παρασκευή και μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του «πρότερου έντιμου βίου».

Μ’ αυτόν τον τρόπο η ποινή του μετατράπηκε σε κάθειρξη 22 ετών…

΄Εγκυροι νομικοί κύκλοι χαρακτήριζαν την απόφαση αυτή προκλητική για το κοινό περί δικαίου αίσθημα και πρόσθεταν : «Στην Ελλάδα μόνο όποιος έχει μεγάλες άκρες και πολλά λεφτά μπορεί να εξασφαλίσει τέτοιου είδους αποφάσεις».

Σημειώνεται ότι το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έσπασε την ποινή των ισοβίων και στον συγκατηγορούμενο του Αγγελόπουλου Νικόλαο Γαβρίλη χαρακτηρίζοντάς τον ως “απλό συνεργό” και του επέβαλε ποινή 10 ετών και 6 μηνών.

Τέλος αθώωσε λόγω αμφιβολιών τον τρίτο κατηγορούμενο Γιώργο Μαραγκουδάκη, που κι αυτός στο πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-3-2011 από directNEWS.gr



Τελευταίες Ειδήσεις