Logo

Τα μικρά, ξηρά σημεία του δέρματος



 
 

wntrskn_8-3-2011Ο κρύος καιρός μπορεί να είναι ένα μεγάλο πρόβλημα ακόμα και για τα πιο μικρά σημεία του δέρματός σας. Δείξτε τους λίγη αγάπη με τις παρακάτω - δερματολογικά ελεγμένες -συμβουλές.

ybrs_8-3-2011Η περιοχή κάτω από τα φρύδια

Πότε ήταν η τελευταία φορά που σκεφτήκατε να ενυδατώσετε τα φρύδια σας; Ακριβώς. Λίγοι από εμάς σκέφτονται να το κάνουν, γι 'αυτό και το δέρμα ακριβώς από κάτω τους, τείνει να κοκκινίζει, να έχει φαγούρα και να είναι λεπιοειδές αυτή την εποχή του έτους.

«Ενυδατώστε την περιοχή δύο φορές την ημέρα με μια πολύ απαλή κρέμα - κατά προτίμηση να μην περιέχει ερεθιστικό άρωμα και αντιγηραντικά συστατικά όπως είναι τα οξέα, η ρετινόλη και η βιταμίνη C - και το πρόβλημά σας θα λυθεί», λέει ο Kenneth Howe, από το Κέντρο Δερματολογίας Γουέξλερ του Μανχάταν.

Εάν, ωστόσο, περάσουν δύο εβδομάδες και δεν δείτε σημάδια βελτίωσης, συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο, καθώς μπορεί να έχετε σμηγματορροϊκή δερματίτιδα.


fngrwbs_8-3-2011Οι εσοχές στις άκρες των δακτύλων

«Οι εσοχές στις άκρες των δακτύλων είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στην ξηρότητα, δεδομένου ότι τα σαπούνια και άλλες ερεθιστικές ουσίες μπορούν εύκολα να παγιδευτούν στις πτυχές τους», λέει ο Δρ. Howe.

Τα δαχτυλίδια, επίσης, μπορούν να κρύβουν ερεθιστικές ουσίες για το δέρμα. Ποια είναι λοιπόν η λύση; Φροντίστε να καθαρίζετε τα δαχτυλίδια σας τακτικά (με σκέτο νερό και ένα μικρό πινέλο), προκειμένου να απαλλαγείτε από τη συσσώρευση των ουσιών αυτών, και φοράτε λαστιχένια γάντια όταν καθαρίζετε το σπίτι.

Για να θεραπεύσετε τα σκληρά χέρια, εφαρμόστε τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα μία στρώση παχιάς ενυδατικής κρέμας σε υγρό δέρμα, και τρίψτε την καλά σε όλη την επιφάνεια των χεριών και ειδικά ανάμεσα στα δάχτυλα.

«Οι πιο παχιές σε σύσταση ενυδατικές κρέμες, περιέχουν περισσότερο πετρέλαιο απ’ ό,τι νερό, έτσι ώστε να συγκρατούν την υγρασία καλύτερα και να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια», εξηγεί η Jessica Wu, βοηθός καθηγήτρια δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ιατρικής Σχολής της Νότιας Καλιφόρνια.

nstrl_8-3-2011Οι εσοχές των ρουθουνιών

Δεν αποτελεί έκπληξη, το γεγονός ότι τα κρυολογήματα είναι ο πιο κοινός ένοχος για τον ερεθισμό και τη δημιουργία πληγών στη μύτη. «Όλο αυτό το φύσημα και το σκούπισμα, ερεθίζει το ευαίσθητο δέρμα των ρουθουνιών», λέει ο Δρ. Howe.

Καλύψτε τα άκρα των ρουθουνιών σας με βαζελίνη πριν πέσετε για ύπνο, έτσι ώστε να αποτρέψετε το σκάσιμο και - κατ’ επέκταση - τη δημιουργία πληγών στο δέρμα της μύτης. Αν εξακολουθεί να μην υπάρχει βελτίωση, χρησιμοποιείστε μία κρέμα υδροκορτιζόνης για δύο εβδομάδες.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανακατέψτε το foundation σας με μία καταπραϋντική ενυδατική κρέμα, προκειμένου να θρέψει το δέρμα σας και να καλύψει τυχόν κοκκινάδες.

tsblh_8-3-2011To δέρμα γύρω από τα νύχια των ποδιών

«Όταν βγάζετε τα παπούτσια σας και τα πόδια σας περνάνε από ένα ζεστό, υγρό περιβάλλον σε ένα κρύο, η υγρασία φεύγει γρήγορα, αφυδατώνοντας το  δέρμα γύρω από τα νύχια και δημιουργώντας τα λεγόμενα πετσάκια», λέει ο Δρ. Howe.

Μην σκεφτείτε καν να κόψετε τα πετσάκια, διότι προστατεύουν τα νύχια και το δέρμα σας από τυχόν μολύνσεις. Αντ 'αυτού, φροντίστε να τα ενυδατώνετε καθημερινά με ένα ενυδατικό λάδι. Επειδή τα έλαια είναι περισσότερο ρευστά από τις κρέμες, μπορούν να διαρρεύσουν στο εσωτερικό της επιδερμίδας και να την ενυδατώσουν τόσο εξωτερικά όσο κι εσωτερικά.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-3-2011 από directNEWS.gr




Τελευταίες Ειδήσεις