Logo

Αναστολή των εμβολίων στην Ιαπωνία μετά τον θάνατο 4 παιδιών



 
 

jpnvccn_8-3-2011Η Ιαπωνία σταμάτησε προσωρινά τη χρήση εμβολίων από τις φαρμακοβιομηχανίες “Pfizer Inc.” της Αμερικής και “Sanofi-Aventis SA” της Γαλλίας, καθώς ερευνά τον θάνατο τεσσάρων παιδιών που εμβολιάστηκαν.

Η απόφαση να σταματήσουν τα εμβόλια κατά της πνευμονίας, ορισμένων ειδών μηνιγγίτιδας και άλλων λοιμώξεων, πάρθηκε το Σάββατο, ενώ, σύμφωνα με το Ιαπωνικό Υπουργείο Υγείας, η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει αύριο μια συνάντηση με τους ειδικούς.

Τα τέσσερα παιδιά, ηλικίας κάτω των 6 μηνών έως και 2 ετών, έχασαν τη ζωή τους μεταξύ 2 και 4 Μαρτίου, ενώ οι θάνατοι σημειώθηκαν τρεις ημέρες μετά την χορήγηση των εμβολίων, δήλωσε το υπουργείο.

Ο εμβολιασμός ξεκίνησε στην Ιαπωνία περίπου δύο χρόνια πριν και τα εμβόλια έχουν ήδη χορηγηθεί σε 1 με 1,5 εκατομμύρια παιδιά, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Η εταιρεία Pfizer  δήλωσε ότι συνεργάζεται στην έρευνα για το εμβόλιο Prevenar - το οποίο χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ εδώ και περίπου 10 χρόνια - ενώ η εταιρεία Sanofi-Aventis είπε ότι το εμβόλιο ActHIB εγκρίθηκε στη Γαλλία το 1992 και στις ΗΠΑ έναν χρόνο αργότερα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις