Logo

Υποβάθμιση έξι τραπεζών από τη Moody's



 
 

ypovathmisi_9-3-2011Στην υποβάθμιση 6 ελληνικών τραπεζών προχώρησε η Moody's ενώ η Standard & Poor's αναμένει τις αποφάσεις των ευρωπαϊκών συνόδων προκειμένου να προβεί στη δική της αξιολόγηση, εκτιμώντας ότι υπάρχει «σαφής πιθανότητα χρεοκοπίας», σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Σε συνέχεια της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, ο διεθνής Οίκος αξιολόγησης, Moody's, προχώρησε σήμερα στην υποβάθμιση έξι ελληνικών τραπεζών και συγκεκριμένα, της Εθνικής Τράπεζας, της EFG Eurobank, της Alpha Bank, της Πειραιώς, της ATEbank και της Attica Bank.

Πιο συγκεκριμένα, ο οίκος υποβάθμισε την αξιολόγηση για την Εθνική σε 'Ba3' από 'Ba1', για την EFG Eurobank σε 'Ba3' από 'Ba1', για την Alpha Bank σε 'Ba3' από 'Ba1', για την Πειραιώς σε 'Ba3' από 'Ba1', για την ATEbank σε 'B1' από 'Ba2' και για την Attica Bank σε 'B1' από 'Ba2'.

Η Moody's έδωσε αρνητικές προοπτικές για τις αξιολογήσεις και των έξι τραπεζών οι οποίες, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, συναρτώνται με την αντίστοιχη πρόβλεψη για το ελληνικό χρέος.

Παράλληλα, προέβη σε αναθεώρηση της οικονομικής ισχύς κάποιων τραπεζών, η ρευστότητα των οποίων πιέζεται και οι οποίες είναι εκτεθειμένες σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.

Τραπεζικά στελέχη,ωστόσο, εμφανίζονται καθησυχαστικά για τις επιπτώσεις της υποβάθμισης της Moody's, διευκρινίζοντας ότι οι απώλειες από τις καλυμμένες ομολογίες των τραπεζών θα αντισταθμισθούν από τη ρευστότητα που προσφέρει το νέο πακέτο εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 30 δισ. ευρώ.

Τα ίδια στελέχη αποσαφηνίζουν πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει να αποδέχεται κανονικά τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου ανεξάρτητα από την αξιολόγηση τους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-3-2011 από directNEWS.gr πηγή: Έθνος


Τελευταίες Ειδήσεις