Logo

Βιβλία - μινιατούρες



 
 

mntrbk_9-3-2011Κάθε φορά που διαβάζετε ένα βιβλίο πρέπει να φοράτε και τα γυαλιά σας; Όχι πια, καθώς αν θέλετε να διαβάσετε αυτά τα βιβλία - αντίκες, θα χρειαστείτε μονάχα έναν... μεγεθυντικό φακό!

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για 16 μικρογραφίες αυθεντικών βιβλίων - όπως η Βίβλος και το London Almanack - που χρονολογούνται γύρω στο 1842 και βρέθηκαν κρυμμένα σ’ ένα σπίτι. Πρόκειται μάλιστα να πωληθούν σε δημοπρασία.

Το μικρότερο από τα 16 βιβλία - μινιατούρες έχει μήκος μόλις 3,5cm και πλάτος 2,5cm, ενώ το μεγαλύτερο έχει μήκος 9,8cm και πλάτος 9,8cm.

Τα βιβλία - μινιατούρες έγιναν της μόδας το 1475, όταν κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο αυτού του είδους, το οποίο ήταν θρησκευτικού περιεχομένου.

Ενώ αρχικά θεωρούνταν απλά ως καινοτόμα προϊόντα, γρήγορα έγιναν ένα σημάδι της ικανότητας ενός εκτυπωτή και οι αντίπαλες επιχειρήσεις ανταγωνίζονταν για να ξεπεράσουν η μία την άλλη.

tnbks_9-3-2011Ο δημοπράτης Στίβεν Άιρντεϊλ δήλωσε ότι η συλλογή που βρέθηκε πρόσφατα είναι απίστευτα σπάνια. «Συλλογές όπως αυτές, τείνουν να ανήκουν σε συλλέκτες βιβλίων. Είχα μόνο διαβάσει σχετικά με τα βιβλία αυτά κατά το παρελθόν και δεν είχα δει ποτέ από κοντά κάτι αντίστοιχο. Μπορούν να πωληθούν για χιλιάδες λίρες».

«Άρχισαν να παράγουν μικροσκοπικά βιβλία, συνήθως τη Βίβλο, τον 15ο αιώνα, αλλά πολύ σύντομα άρχισαν να “συρρικνώνουν” και άλλα βιβλία. Η συλλογή αυτή έχει προέλθει από ένα σπίτι που πουλήσαμε και τα βιβλία ανήκαν στην οικογένεια για χρόνια», είπε ο κ. Άιρντεϊλ και προσέθεσε «Είναι πραγματικά εκπληκτικά και οι λεπτομέρειες που περιέχουν είναι φανταστικές».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-3-2011 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Το μικρότερο ενυδρείο του κόσμου !


Τελευταίες Ειδήσεις