Logo

Τοξικές ουσίες στα κουτιά των κορν φλέικς !



 
 

crl_9-3-2011Τα δημητριακά, τα ζυμαρικά, το ρύζι και άλλα τρόφιμα, τα οποία συσκευάζονται σε κουτιά από χαρτόνι, θα μπορούσαν να είναι μολυσμένα με τοξικές χημικές ουσίες, όπως προειδοποιούν οι ερευνητές.

Οι ουσίες αυτές φαίνεται να εκλύονται από το ανακυκλωμένο χαρτί που χρησιμοποιείται για να δημιουργηθούν τα περισσότερα χαρτονένια κουτιά.

Έρευνες στη Γερμανία και την Ελβετία, βρήκαν τα επίπεδα των ουσιών αυτών να είναι έως και 100 φορές πάνω από το συμφωνημένο όριο ασφαλείας στα προϊόντα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ.

Αυτές οι βλαβερές χημικές ουσίες - κατά κύριο λόγο υδρογονάνθρακες ορυκτελαίου - μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή των εσωτερικών οργάνων, ενώ θα μπορούσαν, επίσης, να οδηγήσουν σε καρκίνο εάν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες κατά τη διάρκεια πολλών ετών.

Η βρετανική κατασκευάστρια εταιρεία δημητριακών, Jordans, σταμάτησε τη χρήση χαρτονένιων κουτιών από ανακυκλωμένο χαρτί. Άλλοι κατασκευαστές ωστόσο, συμπεριλαμβανομένης της Kellogg και της Weetabix, διερευνούν ακόμα τις αλλαγές στη συσκευασία τους.

Πέρυσι, η Kellogg απέσυρε 28 εκατομμύρια κουτιά δημητριακών για παιδιά από τα ράφια των σούπερ - μάρκετ στις ΗΠΑ, όταν ένα άλλο βλαβερό χημικό βρέθηκε να διαρρέει από τη συσκευασία. Ορισμένοι καταναλωτές μάλιστα, κατήγγειλαν μια αποκρουστική μυρωδιά και αίσθημα ναυτίας.

Η έρευνα που έγινε στην Ελβετία σε 119 προϊόντα και διεξήχθη από τον Δρ. Κόνι Γκρομπ κι ένα κυβερνητικό εργαστήριο στη Ζυρίχη σε συνεργασία με Γερμανούς επιστήμονες, έδειξε ότι μόνο οι συσκευασίες που έχουν παχύτερες και πιο ακριβές εσωτερικές σακούλες και επένδυση, φαίνεται να ξεφεύγουν απ’ τον κίνδυνο μόλυνσης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις