Logo

Αυτοκίνητο της Φόρμουλα 1 εκτίθεται σε γκαλερί



 
 

frmln_9-3-2011Είναι γνωστοί για την εκ του σύνεγγυς φύλαξη των μυστικών της εσωτερικής λειτουργίας των οχημάτων τους, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Ένα από τα αφεντικά της Φόρμουλα 1 ωστόσο, αποφάσισε ν’ αψηφήσει τον ανταγωνισμό, επιτρέποντας σε έναν καλλιτέχνη να εκθέσει το καμάρι της ομάδας του, αξίας 35 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για τον Νικ Φράι, διευθύνοντα σύμβουλο της Mercedes GP Petronas Formula 1 Team, ο οποίος δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να επιτρέψει την αποσυναρμολόγηση και την έκθεση του MGP W01 αγωνιστικού αυτοκινήτου - το οποίο οδήγησε επτά φορές ο παγκόσμιος πρωταθλητής Michael Schumacher - σε γκαλερί στη Βρετανία.

Ο Ολλανδός καλλιτέχνης Paul Veroude, αποσυναρμολόγησε τα 3.200 εξαρτήματα του αυτοκινήτου και στη συνέχεια τα κρέμασε με σύρμα από το ταβάνι της γκαλερί.

Το αποτέλεσμα είναι απλά εκπληκτικό.

Ο Veroude χρειάστηκε πάρα πολύ χρόνο για να ολοκληρώσει το έργο του, αλλά όχι τόσο όσο πήρε στην ομάδα της Mercedes να κατασκευάσει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, καθώς οι μηχανικοί της Γερμανικής κατασκευάστριας εταιρείας δαπάνησαν συνολικά 90.000 ώρες για τον σχεδιασμό και άλλες 200.000 ώρες για την κατασκευή του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις