Logo

ΠΑΟΚ - Εργοτέλης 2-0



 
 

paok_9-3-2011Ο ΠΑΟΚ δεν είχε περιθώρια για περαιτέρω απώλειες (σ.σ. βαθμολογικές), όφειλε να μπει δυνατά και τα πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή του Εργοτέλη αλλά και η αμυντικογενής τακτική, του έδωσαν τη δυνατότητα να κυνηγήσει με αξιώσεις το γρήγορο γκολ.

Στο 17' ο Κοντρέρας με κεφαλιά, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, ενώ στο 36' ο Κουτσιανικούλης απείλησε με το 2-0, αλλά ο Δασκαλάκης με εντυπωσιακή επέμβαση αποσόβησε το γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους δεν μπόρεσαν να απαντήσουν στα 30 λεπτά που απέμεναν (σ.σ. μαζί με τα 2 των καθυστερήσεων) μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους, με μοναδική εξαίρεση ένα καλό σουτ του Μπούντιμιρ στα τελευταία δευτερόλεπτα που ανάγκασε τον Κρέσιτς να επέμβει και να απομακρύνει με τις γροθιές του σε κόρνερ.

Ο Εργοτέλης μπήκε δυνατά στην επανάληψη και στο 50' προσπάθησε να ισοφαρίσει με τον Λεάλ, αλλά ο Ουρουγουανός ανεκόπη εντός περιοχής από "άγαρμπο" μαρκάρισμα του Σνάουτσνερ, με τον διαιτητή όμως να δείχνει "παίζεται" και τους ανθρώπους των Κρητικών να ξεσπούν σε διαμαρτυρίες.

Ο Τσουκαλάς σφράγισε την νίκη στο 86' με το πρώτο του τέρμα στο πρωτάθλημα πετυχαίνοντας το τελικό 2-0, με τον ΠΑΟΚ να επιστρέφει στις νίκες και να "χαμογελά" για την κατάκτηση των τριών βαθμών σε έναν από τους εναπομείναντες "τελικούς" μέχρι τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Χάβος): Κρέσιτς, Βιτόλο, Σαλπιγγίδης (73' Ελ Ζαρ), Μουσλίμοβιτς, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Φωτάκης (57' Τσουκαλάς), Κουτσιανικούλης (87' Έτο), Ίβιτς, Σνάουτσνερ.

Εργοτέλης: (Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Κυριακίδης, Χίμπλινγκερ, Βίσιο (74' Γιαλούσης), Ρουμπάκης, Ρομάνο (88' Καρέλης), Λεάλ, Τζούνιορ, Μπούντιμιρ, Φραγκουλάκης (41' Βερπακόφσκις), Σασιασβίλι.

Στοιχεία αγώνα:

Γκολ: 17' Κοντρέρας, 86' Τσουκαλάς

Γήπεδο: "Τούμπα"

Διαιτητές: Μ. Λαμπρόπουλος, Π. Κωστάρας, Χ. Μαγιάνης

Κίτρινες: Λίνο, Ελ Ζαρ / Λεάλ, Χίμπλινγκερ, Βερπακόφσκις

Κόκκινες: -

Ο αγώνας

Χωρίς τον Αντελίνο ΒιεΪρίνια στη σύνθεσή της και σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Μάκης Χάβος. Ο Κρέσιτς ξεκίνησε στην εστία, με την τετράδα στην άμυνα να αποτελείται από τους Λίνο, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ.

Οι κεντρικοί χαφ ήταν οι Βιτόλο και Φωτάκης, με τον Ίβιτς να κινείται μπροστά τους. Στο αριστερό άκρο της επίθεσης βρέθηκε ο Κουτσιανικούλης, στο δεξί ο Σαλπιγγίδης και στην κορυφή ο Μουσλίμοβιτς.

Ο Νίκος Καραγεωργίου "κατέβασε" τους Κρητικούς στον αγωνιστικό χώρο της "Τούμπας" με 4-3-3, τον Δασκαλάκη στην εστία και μπροστά του τους Βίσιο (αριστερά), Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι και Ρουμπάκη (δεξιά). Οι δύο αμυντικοί χαφ ήταν οι Τζούνιορ και Κυριακίδης, ενώ μπροστά τους ήταν ο Ρομάνο.

Την επιθετική τριπλέτα συνέθεταν οι Λεάλ (δεξιά), Φραγκουλάκης (αριστερά) και στην κορυφή ο Μπούντιμιρ.

Α' Ημίχρονο

Ο ΠΑΟΚ από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης έδειχνε περισσότερο επιθετικός από τον Εργοτέλη και στο 7' δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία του ματς. Ο Φωτάκης εκμεταλλεύτηκε το λάθος στη μεσαία γραμμή, προώθησε την μπάλα για τον Σαλπιγγίδη, με τον επιθετικό του ΠΑΟΚ να επιχειρεί δυνατό σουτ από τη δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής, με την προσπάθειά του όμως να καταλήγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Δασκαλάκη.

Ο Εργοτέλης... πελαγοδρομούσε στο κέντρο στα πρώτα 15 λεπτά, δεν είχε ξεμυτίσει από την άμυνά του, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να κερδίζει έδαφος και να πιέζει ολοένα και περισσότερο για το γρήγορο γκολ. Και στο 17΄ο Κοντρέρας έσπασε την "κατάρα" της επιθετικής... ανομβρίας που κρατούσε από τις 22 Ιανουαρίου (σ.σ 2-1 την Ξάνθη στην Τούμπα).

Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Λίνο εκτέλεσε, ο προωθημένος Κοντρέρας πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά μεταξύ του σημείου του πέναλτι και της μικρής περιοχής, την έστειλε να αναπαυτεί στην αριστερή γωνία του εμβρόντητου Δασκαλάκη.

Οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου προσπάθησαν στη συνέχεια να αντιδράσουν, αλλά κάποιες ενέργειες του Λεάλ και ένα σουτ του Ρομάνο δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ωστόσο, δεν μπορούσε κανείς να παραβλέψει ότι από τη στιγμή που βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Εργοτέλης βρήκε το κίνητρο προκειμένου να εγκαταλείψει το δικό του μισό του γηπέδου.

Ο "δικέφαλος του βορρά" είχε σωπάσει επιθετικά από τη στιγμή της επίτευξης του "1-0", μέχρι όμως το 36' όταν ο Κουτσιανικούλης με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής ανάγκασε τον Δασκαλάκη σε εντυπωσιακή επέμβαση, παραχωρώντας κόρνερ. Η απάντηση του Εργοτέλη ήρθε στις καθυστερήσεις αλλά το σουτ του Μπούντιμιρ απομακρύνθηκε σε κόρνερ από τις... γροθιές του Κρέσιτς. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου.

    

Β' Ημίχρονο

Με τα πατήματα να είναι πιο σίγουρα στον αγωνιστικό χώρο για τους παίκτες του Εργοτέλη, ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι με τη συμπλήρωση 5 λεπτών προσπάθησαν να απειλήσουν με τον Λεάλ, ο οποίος μόνος απέναντι στον Κρέσιτς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη φάση καθώς έπεσε κάτω από μαρκάρισμα του Μίροσλαβ Σνάουτσνερ. Ωστόσο ο διαιτητής έδειξε "παίζεται", με τους ανθρώπους του Εργοτέλη να ξεσπούν σε διαμαρτυρίες για την απόφασή του.

Με τον "δικέφαλο" να παραμένει... παθητικός στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, οι φιλοξενούμενοι άδραξαν την ευκαιρία προκειμένου να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τα καρέ του Κρέσιτς. Στο 59' ο εξαιρετικός Λεάλ έκανε ωραίο γύρισμα από τα δεξιά, ο Βερπακόφσκις με γυριστό σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα προς την εστία όμως αυτή χτύπησε στο κεφάλι του Κοντρέρας, φεύγοντας κόρνερ.

Στο 66' ο ΠΑΟΚ έδειξε σημάδια ανάκαμψης με τον Κουτσιανικούλη να αποφεύγει τον Ρουμπάκη να μπαίνει στην περιοχή από τα αριστερά, όμως το σουτ του με το αριστερό κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Δασκαλάκη. Δύο λεπτά αργότερα ο Μπούντιμιρ απείλησε με σουτ μέσα από την περιοχή, όμως ο... ηρωικός Κοντρέρας με προβολή στα πόδια του "έκοψε" τη δύναμη της μπάλας, που κατέληξε στην αγκαλιά του Κρέσιτς.

Ο ρυθμός και η ποιότητα του αγώνα έπεφτε δραματικά με το πέρασμα του χρόνου, με τους παίκτες των δύο ομάδων να μοιάζουν να κάνουν αγγαρεία. Άλλωστε οι ευκαιρίες και οι περίτεχνες ενέργειες είχαν δώσει τη θέση τους στα πολλά φάουλ και τα ακόμα περισσότερα λάθη...

Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να καθαρίσει το ματς στο 86' με τον Σταύρο Τσουκαλά. Ο νεαρός επιθετικός αξιοποίησε την έξυπνη κάθετη πάσα του Μουσλίμοβιτς και με δυνατό δεξί σουτ... τίναξε τα δίχτυα του Δασκαλάκη, σημειώνοντας το 2-0. Ο Μουσλίμοβιτς είχε τη δυνατότητα να ανεβάσει και άλλο το δείκτη του σκορ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά η προσπάθειά του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δασκαλάκη.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Λαμπρόπουλου στην αναμέτρηση δεν άργησε, βρίσκοντας τους γηπεδούχους νικητές με σκορ 2-0.

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 09-03-2011 από directNEWS.gr πηγή: sport24


Τελευταίες Ειδήσεις