Logo

Οι μαύρες τρύπες… "τραγουδούν" στο διάστημα !



 
 

blckhl_10-3-2011Σύμφωνα με την Janna Levin, καθηγήτρια φυσικής και αστρονομίας στο Barnard College, το σύμπαν δεν είναι σιωπηλό.

Για παράδειγμα, οι μαύρες τρύπες που όπως λέει η Levin “μπορούμε να τις ακούσουμε, αλλά δεν μπορούμε να τις δούμε”, είναι από τους “φασαριόζους” του διαστήματος.

Πώς μπορεί όμως ν’ ακούγονται;

Η Levin δημιούργησε ένα κλιπ, το οποίο αποτυπώνει ένα “τραγούδι” που η έρευνά της δείχνει ότι μπορεί να είναι ο τόνος και ο ρυθμός του ήχου που κάνουν οι μαύρες τρύπες και που ακούγεται στο διάστημα με τη μορφή βαρυτικών κυμάτων.

Σε συνέντευξή της, η Levin συγκρίνει αυτόν τον ήχο με τον ήχο “κάποιου που χτυπάει την πόρτα ή με τους χτύπους ενός τύμπανου”, ενώ δεν παρέλειψε και να εξηγήσει τις δυνατότητες της έρευνάς της, η οποία θα μπορούσε να αναμορφώσει, ενδεχομένως, την κατανόησή μας για το σύμπαν και τη θέση μας μέσα σε αυτό.

«Η κατανόηση της καταγωγής μας, μας εξελίσσει ως είδος», λέει η Levin. «Μετά τον Κοπέρνικο, ο κόσμος άλλαξε με τρόπους που, ενδεχομένως, δεν θα μπορούσαμε να έχουμε προβλέψει. Κατανοώντας το Big Bang και τις μαύρες τρύπες και το πού βρισκόμαστε εμείς σε σχέση με όλα αυτά τα πράγματα, κάνουμε ένα βήμα παραπάνω κάθε φορά».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-3-2011 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Επιστήμονες ανακάλυψαν γιγάντια μαύρη τρύπα !




Τελευταίες Ειδήσεις