Logo

Υπόνοιες για νέα απόδραση Ριζάι εξέφρασε ο εισαγγελέας



 
 

Rizai_26-10-2010Η σύμπτωση ήταν μεγάλη και δεν ήταν δυνατόν να μη σχολιαστεί από τον εισαγγελέα Εφετών, Ιωάννη Αγγελή, κατά την ακροαματική διαδικασία...

στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας που δικάζει τον Αλκέτ Ριζάι και ακόμη τέσσερα άτομα για την υπόθεση της δεύτερης απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ήταν αργά το μεσημέρι της Κυριακής 22 Φεβρουαρίου του 2009 όταν ένα ελικόπτερο πέταξε για δεύτερη φορά πάνω από τις φυλακές Κορυδαλλού οδηγώντας στην ελευθερία τον Β. Παλαιοκώστα, ο οποίος παραμένει ασύλληπτος και τον Αλκετ Ριζάι.

Εκείνη την περίοδο διεξαγόταν στα δικαστήρια του Πειραιά η δίκη για την πρώτη απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2006. Μάλιστα, τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009 επρόκειτο να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν οι Αλκετ Ριζάι και Β. Παλαιοκώστας, οι οποίοι δραπέτευσαν την παραμονή της απολογίας τους.

Σήμερα, το πρησμένο δόντι του Αλκετ Ριζάι εμπόδισε τη μεταγωγή του στο δικαστήριο της Αθήνας. Έτσι τουλάχιστον υποστήριξε ο συνήγορος υπεράσπισης, ο οποίος ζήτησε ο κατηγορούμενος να απολογηθεί μια άλλη ημέρα που θα αισθάνεται καλύτερα.

Το τριμελές εφετείο κακουργημάτων Αθηνών  αποφάσισε ότι ο Αλκετ Ριζάι  θα απολογηθεί την προσεχή Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2010. Τότε ο εισαγγελέας της έδρας Ιωάννης Αγγελής είπε : «Ναι, αλλά μεσολαβεί Σάββατο κυρία Πρόεδρε και την Κυριακή κυκλοφορούν ελικόπτερα».

Η υπεράσπιση  απευθυνόμενη στον εισαγγελέα είπε : «Έχετε τέτοια υποψία για τον πελάτη μου; Εάν έχετε κάποια πληροφορία να την καταθέσετε στο δικαστήριο» Ωστόσο ο εισαγγελικός λειτουργός δεν θέλησε να επεκταθεί περαιτέρω στο θέμα.

Σήμερα στη δίκη απολογήθηκε  το ζευγάρι των Αλβανών που συνελήφθησαν μαζί με το Ριζάι  το Νοέμβριο του 2009 στο κρησφύγετο του τελευταίου.

Σημειώνεται ότι την προσεχή Δευτέρα αναμένεται να απολογηθεί και η σύντροφος και συγκατηγορούμενη του Αλκετ Ριζάι Ασπασία (Σούλα) Μητροπία, η οποία σήμερα δήλωσε με κλάμματα ότι δεν είναι σε θέση να απολογηθεί λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει η κόρη της.

                                                           ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-10-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις