Logo

Γρίφος για τους γιατρούς οι αριστερόχειρες



 
 

lfthndd_10-3-2011Εάν είστε αριστερόχειρας, σας έχουμε μερικά καλά νέα. Όχι, ακόμη είναι σχεδόν αδύνατον να χρησιμοποιήσετε τα περισσότερα σκεύη και εργαλεία. Αλλά, τουλάχιστον, η χρήση του αριστερού χεριού δεν θεωρείται πλέον κοινωνικό στίγμα.

Πολλά χρόνια πριν, οι αριστερόχειρες θεωρούνταν πλάσματα που η κοινωνία έπρεπε να φοβάται, ενώ κρίνονταν ως εγκληματίες και προσκυνητές του διαβόλου. Ανάγκαζαν, μάλιστα, τα αριστερόχειρα παιδιά να γράφουν με το δεξί τους χέρι, άσχετα απ’ το πόσο δύσκολο μπορεί να ήταν κάτι τέτοιο για εκείνα.

Ευτυχώς όμως, οι καιροί έχουν αλλάξει. Όσοι είναι αριστερόχειρες δεν έχουν κανένα λόγο πλέον να ντρέπονται και κανείς δεν τους χλευάζει, ενώ μπορούν να γίνουν ακόμα και πρόεδροι  –  4 από τους τελευταίους 7 προέδρους της Αμερικής, ήταν αριστερόχειρες.

Ωστόσο, οι γιατροί εξακολουθούν να προβληματίζονται με τον γρίφο του αριστερού χεριού. Για παράδειγμα, οι ερευνητές δεν γνωρίζουν γιατί η επικράτηση της χρήσης του αριστερού χεριού έχει παραμείνει σταθερή στο 10% κατά την πάροδο των χρόνων. Ή πώς ακριβώς το γεγονός ότι κάποιος  είναι αριστερόχειρας, το οποίο σχετίζεται με τη συμμετρία του εγκεφάλου, μεταφράζεται σε άλλες λειτουργίες του εγκεφάλου.

Οι New York Times αναφέρουν: «Εξαιτίας του γεγονότος ότι η αριστεροχειρία έχει θεωρηθεί ως το κλειδί για την περίπλοκη ανατομία του εγκεφάλου, οι ερευνητές συνεχίζουν να αναζητούν συνδέσμους με πολλές άλλες παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ανοσολογικών διαταραχών, μαθησιακών δυσκολιών και δυσλεξίας, μείωσης του προσδόκιμου ζωής και σχιζοφρένειας».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-3-2011 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Leonardo Da Vinci, Pablo Picasso: Η δυσλεξία το μυστικό της επιτυχίας τους !


Τελευταίες Ειδήσεις