Logo

Καλλυντικά ορυκτών για νεανικό και λαμπερό δέρμα



 
 

mnrlmkp_10-3-2011Οι γυναίκες λατρεύουν τα καλλυντικά και το μακιγιάζ. Από τα έφηβα κορίτσια μέχρι και τις μεγαλύτερες γυναίκες, τα προϊόντα ομορφιάς έχουν πάντα μεγάλη ζήτηση, ενώ, τα τελευταία χρόνια, ακόμα και οι άντρες έχουν αρχίσει να τα χρησιμοποιούν.

Αυτό που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό ωστόσο, είναι ότι τα παραδοσιακά καλλυντικά περιέχουν χημικά που είναι βλαβερά για το δέρμα, ενώ είναι πιθανό να εμφανίσουμε σπυριά, μαύρα στίγματα ή ακόμα και λεκέδες, από την υπερβολική χρήση των τεχνητών προϊόντων μακιγιάζ.

Από την άλλη, υπάρχει η δυνατότητα χρήσης καλλυντικών από ορυκτά, τα οποία είναι ασφαλή και απαλά με το δέρμα και αποτελούν μία πολύ καλή λύση κατά των δερματικών προβλημάτων, των αλλεργιών και της γήρανσης του δέρματος, ενώ είναι και φιλικά προς το περιβάλλον.

Η υφή των καλλυντικών από ορυκτά είναι ελαφριά, μεταξένια και η εφαρμογή τους δεν επιβαρύνει το δέρμα, καθώς δεν φράζουν τους πόρους και είναι αντιαλλεργικά. Ένα ακόμα πλεονέκτημά τους είναι ότι προλαμβάνουν τη δημιουργία ρυτίδων, σε αντίθεση με τα χημικά καλλυντικά.

Μία συχνή απορία που έχουν οι γυναίκες είναι κατά πόσο είναι καλό να αλλάξουν  τα συνηθισμένα καλλυντικά τους με καλλυντικά ορυκτών. Μία βασική διαφορά είναι ότι τα παραδοσιακά καλλυντικά μπορούν να χειροτερέψουν τυχόν προβλήματα εξανθημάτων ή ακμής, ενώ τα καλλυντικά ορυκτών βοηθούν στην θεραπεία τους ή, τουλάχιστον, δεν χειροτερεύουν το πρόβλημα.

ncclrs_10-3-2011Το καλό είναι ότι, καθώς κυκλοφορούν στο εμπόριο και αδιάβροχα καλλυντικά ορυκτών, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ανά πάσα στιγμή - ακόμα και στο γυμναστήριο - χωρίς να ανησυχείτε ότι θα χαλάσει το μακιγιάζ σας εξαιτίας του ιδρώτα. Επίσης, τα συγκεκριμένα καλλυντικά διαρκούν περισσότερο σε σύγκριση με τα χημικά και σας δίνουν τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσετε σε μικρότερες ποσότητες εξαιτίας των φυσικών συστατικών τους.

Τα καλλυντικά ορυκτών μπορεί να είναι πιο ακριβά από τα παραδοσιακά καλλυντικά, αλλά σίγουρα θα σας στοιχίσουν πολύ λιγότερο σε σύγκριση με τις τακτικές επισκέψεις στον δερματολόγο.

Πριν, ωστόσο, προβείτε σε αγορά καλλυντικών από ορυκτά, μην ξεχάσετε να τα δοκιμάσετε πρώτα στο δέρμα του χεριού σας, καθώς, δυστυχώς, δεν χρησιμοποιούν όλες οι εταιρείες εξίσου αγνά προϊόντα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-3-2011 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Χρησιμοποιήστε σωστά τα καλλυντικά σας

Συμβουλές για σωστό μακιγιάζ σύμφωνα με τα φυσικά σας χρώματα


Τελευταίες Ειδήσεις