Logo

Βατοπέδι



 
 

Batopedi_28-10-2010Απολογία "ποταμό", διάρκειας 14 ωρών, με την οποία επέρριψε ευθύνες για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου στους...

υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας που ενέκριναν τις "ιερές" ανταλλαγές ακινήτων έδωσε στην ειδική εφέτη ανακρίτρια Ειρήνη Καλού ο διευθυντής διαχείρισης ακινήτων της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, Γιώργος Μητρόπουλος.

Επιπλέον ο διευθυντής διαχείρισης ακινήτων της ΚΕΔ επέρριψε ευθύνες και στον τότε υπουργό Εργασίας για τη μη μετεγκατάσταση του υπουργείου στο ολυμπιακό ακίνητο στους Θρακομακεδόνες.

Η ειδική εφέτης ανακρίτρια μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης απολογίας αποφάσισε, με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα να αφήσει ελεύθερο το Γιώργο Μητρόπουλο επιβάλλοντάς του μόνο τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Μητρόπουλος ότι συνέτασσε εισηγήσεις προς τους Κ. Γκράτσιο και Π. Παπαγεωργίου διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο, αντίστοιχα της Κ.Ε.Δ. Υποστήριξε, ωστόσο, ότι οι γνωμοδοτήσεις της ΚΕΔ δεν ήταν δεσμευτικές και ότι τον τελικό λόγο τον είχαν τα αρμόδια υπουργεία.

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος για τα κακουργήματα της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση επανέλαβε τον ισχυρισμό που πρόβαλλε και ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, κάνοντας λόγο για λίστα με σημειωμένα τα προς ανταλλαγή ακίνητα, που εστάλη από την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προς την Κ.Ε.Δ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-10-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις