Logo

Αέρας κοπανιστός οι κασέτες Κούγια !



 
 

Kougias_10-03-2011Αέρας κοπανιστός θα αποδειχθούν τελικά οι περίφημες “κασέτες Κούγια”.

Από τη στιγμή που ο ίδιος ο κ. Αλέξης Κούγιας στη συνέντευξη τύπου που έδωσε παραδέχθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι οι μονταρισμένες κασέτες με τη φωνή του κ. Αχιλλέα  Μπέου είναι προϊόν υποκλοπής, απαγορεύεται να ακουστούν και να ληφθεί υπόψη το περιεχόμενό τους.

Όπως μάλιστα τόνιζαν στο directnews.gr έγκυροι νομικοί κύκλοι, τόσο ο κ. Κούγιας που χρησιμοποίησε  το παράνομο αυτό υλικό όσο και ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού Νίκος Πατέρας – τον οποίο ο κ. Μπέος κατήγγειλε ως δράστη της υποκλοπής – έχουν διαπράξει αδίκημα που διώκεται αυτεπαγγέλτως και τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 370 Α του Ποινικού Κώδικα αναφέρει στην παράγραφο 1: Όποιος αθέμιτα παγιδεύει ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο παρεμβαίνει σε συσκευή, σύνδεση ή δίκτυο παροχής υπηρεσιών τηλεφωνίας ή σε σύστημα υλικού ή λογισμικού, που χρησιμοποιείται για την παροχή τέτοιων υπηρεσιών, με σκοπό ο ίδιος ή άλλος να πληροφορηθεί ή να αποτυπώσει σε υλικό φορέα το περιεχόμενο τηλεφωνικής συνδιάλεξης μεταξύ τρίτων ή τα στοιχεία της θέσης και κίνησης της εν λόγω επικοινωνίας, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών.

Mpeos_10-03-2011Με την ίδια ποινή τιμωρείται η παραπάνω πράξη και όταν ο δράστης  αποτυπώσει σε υλικό φορέα το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του με άλλον, χωρίς τη ρητή συναίνεση του τελευταίου.

Τα ίδια ακριβώς ισχύουν, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 370 Α Π.Κ. και για όποιον αποτυπώνει σε υλικό φορέα προφορική συνομιλία μεταξύ τρίτων ή για όποιον καταγράφει το συνομιλητή του χωρίς τη ρητή συναίνεση του τελευταίου.

Εξάλλου, η παράγραφος 3 του άρθρου 370 Α αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά ότι με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών τιμωρείται και όποιος κάνει χρήση της πληροφορίας ή του υλικού φορέα επί του οποίου αυτή έχει αποτυπωθεί με παράνομο τρόπο.

Τέλος, η παράγραφος 2 του άρθρου 177 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας αναφέρει: Αποδεικτικά μέσα που έχουν αποκτηθεί με αξιόποινες πράξεις ή μέσω αυτών, δεν λαμβάνονται υπόψη στην ποινική διαδικασία.

Επομένως, και με βάση το ισχύον δίκαιο ουσιαστικά στριμωγμένοι αυτή τη στιγμή είναι τόσο ο κ. Κούγιας όσο και ο κ. Πατέρας, όσο και αν ο τελευταίος επιμένει ότι δεν έχει καμία σχέση με τις κασέτες που αναφέρονται σε υποτιθέμενους ή όχι στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες και διαιτητές και τις δήθεν "εξομολογήσεις" Μπέου για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη.

Έτσι έχουν τα πράγματα επί της ουσίας και όλα τα άλλα που ακούγονται ή γράφονται για το θέμα αυτό εξυπηρετούν απλώς… επικοινωνιακές σκοπιμότητες…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις