Logo

Ιατροδικαστής κατηγορείται για νόθευση εγγράφου!



 
 

iatrodikastes_10-3-2011Για ψευδή βεβαίωση σχετικά με τον θάνατο βρέφους τσιγγάνων, αλλά και για ψευδορκία μάρτυρα και νόθευση εγγράφου, που αφορά έγγραφο του προέδρου της επιτροπής πραγματογνωμόνων για τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου Σινούκ στις 11 Σεπτεμβρίου 2004 με 17 θύματα, παραπέμπεται να δικαστεί προϊσταμένη ιατροδικαστικής υπηρεσίας της περιφέρειας.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Έθνους», η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη ύστερα από μήνυση της ιατροδικαστού Αποστολίας Ακριβούση, η οποία μετείχε στην επιτροπή πραγματογνωμόνων για τα αίτια της πτώσης του Σινούκ και είχε μειοψηφήσει, υποστηρίζοντας ότι σημειώθηκε έκρηξη πριν από την πτώση.

Ειδικότερα, η κατηγορούμενη ιατροδικαστής, η οποία ήταν και υποψήφια βουλευτής με τον ΛΑΟΣ στις βουλευτικές εκλογές του 2009, παραπέμπεται να δικαστεί με το υπ' αριθμόν 125/2010 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, για ψευδορκία μάρτυρα και νόθευση εγγράφου από υπάλληλο μετά χρήσης. Αναλυτικά, η κατηγορούμενη στη διάρκεια ΕΔΕ φέρεται να κατέθεσε ψευδώς ότι η συνάδελφός της «δεν δικαιολόγησε ούτε εγγράφως, ούτε με κάποιον άλλον τρόπο την απουσία της...», ενώ φέρεται ότι νόθευσε έγγραφο του αντισμηνάρχου Βουρλιώτη, προκειμένου να εμφανίσει ψευδώς τη συνάδελφό της ότι απουσίαζε αδικαιολόγητα από την υπηρεσία της στις 10 Απριλίου 2006, ενώ «είχε απουσιάσει σε προγραμματισμένη ενέργεια της επιτροπής πραγματογνωμόνων για τα αίτια της πτώσης του Σινούκ».

Η διαμάχη των δύο ιατροδικαστών, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο βούλευμα, φέρεται να ξεκινάει στις 2 Ιανουαρίου 2006, με αφορμή τη νεκροψία και νεκροτομή στο πτώμα Ρώσου δραπέτη, τον οποίον οι αστυνομικές αρχές αναζητούσαν ως δράστη της δολοφονίας δύο αστυνομικών.

Τη νεκροψία επρόκειτο να διενεργήσει η μηνύτρια-ιατροδικαστής Αποστολία Ακριβούση, η οποία ήταν ιατροδικαστής υπηρεσίας, ωστόσο τελικά την πραγματοποίησε η κατηγορούμενη-προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας. Σημειώνεται ότι το ίδιο βράδυ σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς -όπως αναφέρεται στο βούλευμα- μεταδόθηκαν πληροφορίες «σύμφωνα με τις οποίες η αλλαγή του προσώπου της ιατροδικαστού που διενήργησε την νεκροψία ήταν εσκεμμένη, προκειμένου ο θάνατος του δραπέτη να εμφανιστεί ψευδώς ως αυτοκτονία...».

Στο βούλευμα γίνεται λόγος για «διαταραγμένες - εάν όχι κάκιστες - σχέσεις των δύο ιατροδικαστών», ενώ σημειώνεται ότι η υπόθεση κατέληξε στη Δικαιοσύνη με αλληλοκατηγορίες, όπου η ιατροδικαστής Α. Ακριβούση αθωώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2008 για διασπορά ψευδών ειδήσεων, ενώ η κατηγορουμένη απαλλάχτηκε με το συγκεκριμένο βούλευμα (125/2010).

Παράλληλα, η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας είναι κατηγορούμενη και για ψευδή βεβαίωση κατ' εξακολούθησιν στην υπόθεση βρέφους τσιγγάνων, το οποίο πέθανε τον Οκτώβριο του 2004, στη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης για την αφαίρεση νομίσματος που είχε καταπιεί. Συγκεκριμένα, στο υπ΄αριθμόν 432/2009 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών αναφέρεται πως η ιατροδικαστής φέρεται ότι βεβαίωσε ψευδώς στην έκθεσή της ότι είχε γίνει «ιστολογικός έλεγχος», «ότι ζητήθηκε μετά την παραλαβή της ιστολογικής εξέτασης επανεξέταση», καθώς και ότι «απεστάλη τμήμα της τραχείας στο αρμόδιο εργαστήριο».

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, όπως σημειώνεται, να απαλλαγούν με βούλευμα οι κατηγορούμενοι γιατροί «που έλαβαν μέρος στην εγχείρηση του βρέφους με χορήγηση γενικής αναισθησίας», αφού το βούλευμα δέχτηκε «ότι δεν υπήρχε καμία αντένδειξη για την πραγματοποίηση της επέμβασης».

Όπως ανέφερε στο «Έθνος» ο συνήγορος Γιάννης Απατσίδης, που εκπροσωπεί τη μηνύτρια-ιατροδικαστή Α. Ακριβούση, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία διαδικασία προσωρινής αργίας της κατηγορουμένης. «Δυστυχώς το υπουργείο Δικαιοσύνης συγκάλυψε με τις προηγούμενες ηγεσίες του σκανδαλώδη θέματα διαφθοράς ιατροδικαστών και ιατροδικαστικών υπηρεσιών της χώρας και πλέον γεννάται το ερώτημα αν η τωρινή ηγεσία του μπορεί και θέλει να προβεί σε κάθαρση εδώ και τώρα», τονίζει.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-3-2011 από directNEWS.gr πηγή:tvxs


Τελευταίες Ειδήσεις