Logo

Η Eurovision στη Βουλή



 
 

velopoulos-10-3-2011Το τραγούδι της συμμετοχής των Σκοπίων στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision γίνεται θέμα στην Ελληνική Βουλή.

Το τραγούδι που έχει τίτλο "Ρουσίνκα" αναφέρεται στον έρωτα ενός Σκοπιανού για μια Ρωσίδα, και λέει πως εκείνος είναι Μακεδόνας και εκείνη Ρωσοπούλα.

Αυτό στάθηκε αφορμή για τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκο Βελόπουλο να καταθέσει ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο. (Δείτε το επίμαχο βιντεοκλίπ)

Συγκεκριμένα στην ερώτηση ο κ. Βελόπουλος αναφέρει ότι στο βιντεοκλίπ της FYROM προβάλλεται η σημαία της χώρας με τη λέξη “Μακεδονία” ενώ ο τραγουδιστής (Vlatko Illievski) αποκαλείται μέσα από τους στίχους του τραγουδιού "Μακεδόνας" και μάλιστα, όπως λέει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, πάνω από 10 φορές!

«Αυτό είναι προπαγάνδα και δεν είναι η πρώτη φορά που οι Σκοπιανοί μας προκαλούν με αυτό τον τρόπο» λέει ο Βελόπουλος και απαιτεί να αποσυρθεί το τραγούδι από τη Eurovision.

«Θα επιτρέψει η Ελλάς στα Σκόπια να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό της Εurovision ως "Μακεδονία";»

Για τον σάλο που προκλήθηκε με το σχετικό βιντεοκλίπ οι αρμόδιοι της ΕΡΤ ξεκαθαρίζουν ότι πρόκειται για ένα ιδιωτικό βιντεοκλιπ και όχι για το επίσημο βιντεοκλίπ που θα προβληθεί στη διάρκεια του διαγωνισμού, αφού οι διοργανωτές ετοιμάζουν τις δικές τους post cards πριν από κάθε τραγούδι.

Στην ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό ο βουλευτής αναφέρει μεταξύ των άλλων. «Τι προτίθεται να πράξει η ελληνική κυβέρνηση ώστε να ανακόψει την πρόθεση των Σκοπίων να συμμετάσχει με αυτό το όνομα στο διαγωνισμό; Οι αρμόδιοι της οργάνωσης του διαγωνισμού θα δεχτούν συμμετοχή των Σκοπίων με το όνομα "Μακεδονία" και τι θα πράξει η ελληνική αντιπροσωπία;»

«Είναι ξεκάθαρο», προσθέτει ο βουλευτής, «ότι δεν πρέπει να επιτραπεί με κανένα τρόπο από ελληνικής πλευράς, άλλη μία απαράδεκτη σκοπιανή πλαστογράφηση της ιστορίας της Μακεδονίας μας».

Όσο για τον κ. Γερουλάνο καλείται να απαντήσει αν το Υπουργείο του έχει γνώση του γεγονότος και πώς θα αποτρέψει να ακουσθούν αυτοί οι προπαγανδιστικοί στίχοι ενώπιον τόσων εκατομμυρίων ευρωπαίων τηλεθεατών.

      


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις