Logo

Εφοριακοί στο εδώλιο μετά από 11 χρόνια!



 
 

eforiakoi_11-3-2011Υπόθεση που αφορά   κερδοφόρα κομπίνα πολλών  χιλιάδων ευρώ,  την οποία  είχε στήσει ομάδα εφοριακών σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και των φορολογουμένων, άρχισε να εκδικάζεται έντεκα  χρόνια μετά την αποκάλυψή της !

Η δίκη διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας με κατηγορουμένους 11 εφοριακούς οι οποίοι αντιμετωπίζουν βαρύτατα αδικήματα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι 11 εφοριακοί, που υπηρετούσαν σε Δ.Ο.Υ. στα Κρέστενα και στον Πύργο, φέρονται να έχουν τελέσει διάφορες έκνομες πράξεις και συγκεκριμένα:

α) βεβαίωναν σε φορολογούμενους πολλαπλάσιους φόρους από αυτούς που τους αναλογούσαν . Οι φορολογούμενοι πλήρωναν τα βεβαιωθέντα ποσά και οι εφοριακοί έβαζαν στην τσέπη τους τη διαφορά

β) υπέβαλλαν στην Δ.Ο.Υ. πλαστά και εικονικά παραστατικά, δηλώνοντας ότι δήθεν είχαν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, επιτυγχάνοντας έτσι την φοροαπαλλαγή τους.

γ)Πλησίαζαν επιχειρηματίες και τους έλεγαν ότι για να κλείσουν τα βιβλία τους λόγω πενταετίας θα πρέπει να καταβάλλουν τεράστια ποσά ως πρόστιμα. Στη συνέχεια τους πρότειναν να δώσουν λιγότερα χρήματα, ώστε να προχωρήσουν στο κλείσιμο των βιβλίων τους χωρίς άλλα προβλήματα.

Οι επιχειρηματίες έδιναν τα ποσά που τους ζητούσαν, τα οποία οι εφοριακοί αντί να τα αποδίδουν στην υπηρεσία τους, τα «τσέπωναν».

Κατά την έναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης – η οποία έχει αναβληθεί πολλές φορές - η υπεράσπιση επικαλέστηκε ακυρότητα της παραπομπής των κατηγορουμένων σε δίκη, ισχυριζόμενη, επιπλέον, ότι τα αναφερόμενα στο κατηγορητήριο αδικήματα έχουν παραγραφεί.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 24 Μαρτίου 2011.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις