Logo

Στο ΣτΕ το σήριαλ Βοσκόπουλου



 
 

voskopoulos_28-10-2010Απέτυχε η προσπάθεια της πλευράς του Τόλη Βοσκόπουλου να αναβάλλει τη συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της...

υπόθεσης που αφορά τις φορολογικές εκκρεμότητες του τραγουδιστή. Το Β' τμήμα του ΣτΕ απέρριψε το αίτημα αναβολής και προχώρησε στη συζήτηση των αιτήσεων αναίρεσης κατά επτά αποφάσεων του Διοικητικού Εφετείου με τις οποίες ο τραγουδιστής υποχρεώνεται να καταβάλλει στην Εφορία το ποσό των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο σύμβουλος Επικρατείας Ιωάννης Γράβαρης στην εισήγησή του επισήμανε ότι το Διοικητικό Εφετείο έχει ερμηνεύσει ορθά τη φορολογική νομοθεσία στις επτά αποφάσεις του. Για το λόγο αυτό ζήτησε από το ΣτΕ την απόρριψη των αιτήσεων αναίρεσης ως "απαράδεκτων".

Αμέσως μετά την εκφώνηση της υπόθεσης ο δικηγόρος του τραγουδιστή υπέβαλλε αίτημα αναβολής επικαλούμενος "λόγους ανωτέρας βίας" οι οποίοι συνίστανται :

α. Στην κατάσταση της υγείας του Τόλη Βοσκόπουλου δικηγόρος του γνωστού τραγουδιστή υπέβαλλε αίτημα αναβολής ο οποίος τον περασμένο Μάιο υποβλήθηκε σε επέμβαση καρδιάς και σήμερα νοσηλεύεται κατ' οίκον, καθώς είναι σοβαρά άρρωστος πάσχοντας από κολπική μαρμαρυγή.

β.Στο πρόσωπό του, καθώς ανέλαβε μόλις πριν δύο ημέρες να εκπροσωπήσει ενώπιον του ΣτΕ τον εντολέα του και συνεπώς δεν είχε τον αναγκαίο χρόνο για να ενημερωθεί επί του δικαστικού φακέλου.

Το Β' τμήμα του ΣτΕ απέρριψε το αίτημα αναβολής και ξεκίνησε τη συζήτηση της υπόθεσης, με τον νομικό εκπρόσωπο του Ελληνικού Δημοσίου να υπεραμύνεται των αποφάσεων του Διοικητικού Εφετείου λέγοντας:"Οι άνθρωποι που δουλεύουν τη νύχτα δεν έχουν έντονη φορολογική συνείδηση.Από το ύψος των τραπεζικών καταθέσεων του και ειδικά των καταθέσεων της πρώην συζύγου του Τζούλιας Παπαδημητρίου προκύπτουν τα μη δηλωθέντα εισοδήματα του τραγουδιστή."

Αντίθετα, ο δικηγόρος του Τόλη Βοσκόπουλου ζήτησε να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις αναίρεσης υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι δεν τηρήθηκε η συνταγματική νομιμότητα κατά τη διαδικασία επιβολής των προστίμων. Κι αυτό διότι δεν προηγήθηκε ακρόαση του φορολογουμένου, όπως επιτάσσει σχετική συνταγματική διάταξη.

Μετά τη συζήτηση της υπόθεσης το ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Σημειώνεται, ότι το ποσό που οφείλει ο τραγουδιστής αφορά πρόστιμα και προσαυξήσεις που επιβλήθηκαν σε βάρος του μετά από φορολογικούς ελέγχους οι οποίοι διενεργήθηκαν για την χρονική περίοδο 1993-1996.

AΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-10-2010  από directNEWS

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27/10/10 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις