Logo

Οι αληθινοί “υπερήρωες” της Νέας Υόρκης



 
 

sprhrs_11-3-2011Η Αϊρίν Τόμας λέει ότι την ημέρα είναι μια “βαρετή” λογίστρια που ζει σε ένα στενόχωρο διαμέρισμα στο Νιού Τζέρσεϋ.

Τη νύχτα όμως, φοράει μια μαύρη στολή με κόκκινη ζώνη, μάσκα, γάντια και μπότες, μπαίνει στο αυτοκίνητό της και περιφέρεται στους δρόμους του Μανχάταν ως... “Nyx”!

Η Αϊρίν, 21 ετών, είναι ένα από τα μέλη του Real Life Superhero Project, μιας ομάδας ανθρώπων οι οποίοι θέλουν να δώσουν ένα χέρι βοήθειας σε ανθρώπους που το χρειάζονται και να σταματήσουν την εγκληματικότητα στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Οι περισσότεροι “υπερήρωες” που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρότζεκτ, θέλουν να μειώσουν την απάθεια των πολιτών, επιδεικνύοντας αρετές “υπερηρώων” και ενθαρρύνοντας και άλλους να πράξουν το ίδιο.

Η “Nyx”, που μοιράζεται το όνομά της με την ελληνική θεά της νύχτας (Νυξ), δίνει φαγητό και ρούχα στους άστεγους της Νέας Υόρκης κι ελπίζει ότι ίσως αυτό αποτελέσει ένα κίνητρο και για άλλους ανθρώπους ώστε να κάνουν κι εκείνοι το ίδιο.

nxhr_11-3-2011Στην ιστοσελίδα των Real Life Superheroes, η “Nyx” λέει: «Όπως και η νύχτα, η ύπαρξή μου δεν μπορεί να αποδειχθεί - ή το αντίθετο - σε ορισμένους βαθμούς  και, επίσης, όπως και το βράδυ, όταν έρχεται το πρωί, δεν θα υπάρχει ίχνος μου».

Ο διευθυντής παραγωγής Χαΐμ Λάζαρος, 26 ετών, φοράει ένα μαύρο καπέλο, μάσκα και γιλέκο και μεταμορφώνεται στον “Life” όταν περιπολεί τους δρόμους της Νέας Υόρκης τη νύχτα. «Νιώθω σαν να περπατάω στον αέρα όταν έχω βοηθήσει 30 ανθρώπους», δήλωσε στο περιοδικό People.

Κι ενώ μπορεί πολλοί άστεγοι και ευάλωτοι άνθρωποι να χαίρονται όταν λαμβάνουν τη βοήθεια των “υπερηρώων “, οι αντιδράσεις δεν είναι όμως πάντα θετικές.

Ένα έφηβο, άστεγο κορίτσι χαμογέλασε ειρωνικά όταν ο “Motor Mouth” - ο οποίος αρνείται να αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα, λέγοντας μόνο ότι είναι δάσκαλος - της παρέδωσε μια τσάντα με τρόφιμα. Ο ίδιος ωστόσο, δεν πτοείται από τέτοιου είδους αντιδράσεις. «Δεν με πειράζει να γελάνε πίσω από την πλάτη μου ακόμα κι 1 εκατομμύριο άνθρωποι όσο έχω τη δυνατότητα να βοηθάω», είπε και προσέθεσε «Εάν κάνεις αυτό το είδος ζωής, δεν μπορείς να παίρνεις τον εαυτό σου εντελώς σοβαρά».

Μερικοί ακόμα από τους “υπερήρωες” που συμμετέχουν στο Real Life Superhero Project, είναι ο εκπαιδευτής πολεμικών τεχνών “Dark Guardian”, 22 ετών, ο τεχνικός υπολογιστών “Phantom Zero”, 34 ετών, και ο “Samaritan”, ο οποίος ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις