Logo

Η εντεκάχρονη που το IQ της ξεπερνάει κι αυτό του Αϊνστάιν !



 
 

hghq_11-3-2011Είναι 11 ετών και της αρέσει να κολυμπάει και ν’ ακούει μουσική. Αλλά, ενώ η Βικτώρια Κάουι επιμένει ότι είναι ακριβώς όπως κάθε άλλο κορίτσι της ηλικίας της, από μια άποψη είναι πολύ διαφορετική.

Τι είναι αυτό όμως που την κάνει τόσο διαφορετική;

Η μικρή Βικτώρια έγινε δεκτή στη Mensa (ο μεγαλύτερος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός για άτομα με υψηλό δείκτη IQ) όταν σκόραρε 162 σε τεστ IQ - καλύτερο σκορ ακόμα και από αυτό που επιτεύχθηκε από τον Albert Einstein, τον Stephen Hawking και τον Bill Gates!

Το αποτέλεσμα αυτό, την κατατάσσει στην κορυφή του 1% του βρετανικού πληθυσμού από άποψη ευφυΐας.

Η Βικτώρια, στην οποία έχουν ήδη προσφέρει υποτροφίες 4 σχολεία διεθνούς κύρους, δήλωσε: «Όταν πήρα τα αποτελέσματα, έμεινα πραγματικά έκπληκτη. Είναι αρκετά τρομακτικό να σε συγκρίνουν με μεγάλα μυαλά, αλλά είναι και πολύ ωραίο να θεωρείσαι τόσο έξυπνος».

Πέρα από το γεγονός ότι το IQ της ξεπερνάει αυτό των λαμπρών επιστημόνων που προαναφέραμε και του ιδρυτή της Microsoft κ. Gates, η βαθμολογία της δείχνει ότι η μαθήτρια έχει υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης και από τον Sigmund Freud, ο οποίος φέρεται να έχει δείκτη νοημοσύνης 156, και τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη, με 145.

Η μητέρα της Βικτώρια, Άλισον, είπε ότι είναι πολύ περήφανη για την κόρη της. «Όταν ήταν στο νηπιαγωγείο, είχε την ικανότητα ανάγνωσης ενός παιδιού δύο φορές στην ηλικία της και στο σχολείο κέρδισε αρκετά βραβεία επιστημονικής έρευνας. Πάντα γνωρίζαμε ότι ήταν έξυπνη αλλά ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι θα έμπαινε στη Mensa».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις