Logo

Η Google βοηθάει στην εύρεση αγνοουμένων στην Ιαπωνία



 
 

jpnqk_11-3-2011Στον απόηχο του σεισμού μεγέθους 8,9 της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε σήμερα την Ιαπωνία, η Google έθεσε σ’ εφαρμογή το Person Finder Tool (Εργαλείο Ευρέσεως Ανθρώπων) στην ιαπωνική γλώσσα, προκειμένου να βοηθήσει τα θύματα και τις οικογένειές τους να εντοπίσουν ο ένας τον άλλον.

Το Person Finder επιτρέπει στους ανθρώπους να καταχωρήσουν μια “αγγελία” για κάποιο εξαφανισθέν πρόσωπο και να παράσχουν περεταίρω πληροφορίες σε όσους ενδιαφέρονται.

Ένα παρόμοιο εργαλείο είχε τεθεί σε εφαρμογή μετά τον μεγάλο σεισμό που έπληξε τη Χιλή, τον Φεβρουάριο του 2010.

Μέχρι τις 9 π.μ., είχε αναφερθεί επίσημα ότι ο αριθμός των νεκρών έφτανε τους 60 και ότι αγνοούνταν 56 άτομα στην Ιαπωνία, ως αποτέλεσμα του πολύ μεγάλου σε μέγεθος σεισμού και του τσουνάμι που ακολούθησε. Εκείνη την ώρα, το Person Finder της Google κατέγραψε 5.500 εγγραφές.

Η Google ανακοίνωσε την εφαρμογή του εργαλείου Person Finder στο Twitter, νωρίτερα το πρωί. «Το Person Finder της Google, είναι διαθέσιμο μετά τον σεισμό στην Ιαπωνία για να σας βοηθήσει να πάρετε πληροφορίες για τα αγαπημένα σας πρόσωπα», έγραφε η Google στον επίσημο λογαριασμό της.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις