Logo

Οι γυναίκες με πολλά κιλά αποφεύγουν το σεξ



 
 

ftwmn_12-3-2011Περισσότερες από τις μισές γυναίκες αισθάνονται τόσο υπέρβαρες ώστε να αποφεύγουν τη σεξουαλική επαφή με τους συντρόφους τους, δείχνει νέα έρευνα.

Περίπου το 52% των γυναικών που ρωτήθηκαν, παραδέχτηκαν ότι είχαν έλλειψη αυτοπεποίθησης εξαιτίας του  σχήματος του σώματός τους, ενώ στους υπαίτιους για την ολοκληρωτική καταστροφή της προοπτικής μιας νύχτας πάθους, συμπεριέλαβαν και την κούραση.

Οι εμπειρογνώμονες είπαν ότι η δημοσκόπηση έδειξε ότι πολλές γυναίκες υπέφεραν από έναν συνδυασμό εξωπραγματικών προσδοκιών για την εμφάνισή τους και ολοένα και πιο πολυάσχολης ζωής, με αναπόφευκτο αποτέλεσμα την καταστροφή των σχέσεών τους.

Στην έρευνα “Sex In The Nation”, όπως ονομάστηκε,  συμμετείχαν συνολικά 4.000 άτομα. Αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι το 29% των γυναικών δήλωσε ως λόγο αποφυγής της ερωτικής συνεύρεσης με τον σύντροφό τους την αίσθηση ότι είναι υπέρβαρες, με ένα επιπλέον 23% να κατηγορεί την αμηχανία για τα “πλαδαρά μέρη” του σώματός τους.

Τα στοιχεία για τους άνδρες που συμμετείχαν στην έρευνα, ήταν 8%  και 11%, αντίστοιχα.

Ο μεγαλύτερος “δολοφόνος” του πάθους ωστόσο, ήταν η κούραση, καθώς 72% των γυναικών είπαν ότι την είχαν αναφέρει ως λόγο στους συντρόφους τους για να αποφύγουν την ερωτική επαφή. Ακολουθούν το αίσθημα ότι δεν είναι ελκυστικές με ποσοστό 34%, η ασθένεια με 33% και το στρες με 32%.

Η ψυχοσεξουαλική ειδικός Δρ. Κάθριν Χούντ, η οποία διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δήλωσε ότι πολλές γυναίκες “αισθάνονται πίεση να ανταποκριθούν στο όραμα της τελειότητας, το οποίο απλώς δεν είναι ρεαλιστικό”.

Το 13% των γυναικών που ρωτήθηκαν, είπε ότι είχε κάνει σεξ μόνο με τα φώτα σβηστά από αμηχανία να τις δουν γυμνές οι σύντροφοί τους, ενώ μία στις δέκα γυναίκες θα ήθελαν να είναι πιο τολμηρές στην κρεβατοκάμαρα, αλλά δεν το κάνουν επειδή νιώθουν ντροπή για κάποια μέρη του σώματός τους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις