Logo

Το τσουνάμι υπεύθυνο για τα σμήνη ψαριών στο Ακαπούλκο



 
 

hlfsh_12-3-2011Έκπληκτοι έμειναν το Σάββατο όσοι παραθέριζαν στις παραλίες του Ακαπούλκο, καθώς είδαν τις ακτές να γεμίζουν με κοπάδια ψαριών, τα οποία κολυμπούσαν τόσο κοντά το ένα απ’ το άλλο, που από ψηλά έμοιαζαν με τεράστια πετρελαιοκηλίδα.

Χιλιάδες αντσούγιες, σαρδέλες, τσιπούρες και σκουμπριά συγκεντρώθηκαν κατά μήκος των ακτών του γνωστού θέρετρου του Μεξικό, σε μια αντίδραση που πολλοί επιστήμονες θεωρούν ότι συνδέεται  με το καταστροφικό τσουνάμι της Ιαπωνίας.

Ενθουσιασμένοι οι ψαράδες έσπευσαν στην περιοχή με τις βάρκες τους, εγκαταλείποντας τα καλάμια και τα δίχτυα τους, καθώς το μόνο που χρειάζονταν για να πιάσουν τα ψάρια ήταν… κουβάδες!

«Υπήρχαν περίπου 20 ή 30 ψαράδες και υπήρχαν και άνθρωποι που ήρθαν με τα παιδιά τους για να επωφεληθούν από αυτό το γεγονός», είπε ο Κάρλος Μοράλες.

Οι ψαράδες απέδωσαν το περίεργο φαινόμενο στα ασυνήθιστα ρεύματα που εξαπέλυσε το τσουνάμι το οποίο ακολούθησε τον ισχυρό σεισμό της Ιαπωνίας.

Οι εμπειρογνώμονες ωστόσο, δεν μπορούν να είναι τόσο σίγουροι ακόμα.

«Το συγκεκριμένο φαινόμενο εμπίπτει σε αυτήν την κατηγορία όπου θες να κάνεις τη σύνδεση, αλλά ποιος ξέρει;» δήλωσε ο κ. Ριτς Μπριγκς,  γεωλόγος από την Αμερικανική Γεωλογική Επιθεώρηση.

«Τα τσουνάμι μπορούν να αλλάξουν τα τοπικά θαλάσσια ρεύματα, αλλά αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να κάνουμε μια σταθερή σύνδεση», προσέθεσε.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις