Logo

Ηρακλής - Παναθηναϊκός 1-3



 
 

pao_iraklis_12-3-2011Με τον Σισέ σε ρόλο δημιουργού (δύο ασίστ) και τον Πετρόπουλο σε ρόλο εκτελεστή (δύο γκολ) ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες κόντρα στον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο και μείωσε στο -10 από την κορυφή. Χριστοδουλόπουλος και Μαχόπ τα άλλα γκολ.

Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό που επικράτησε 3-1 στο Καυτανζόγλειο του Ηρακλή χάρη στα δύο γκολ του Πετρόπουλο και ένα του Χριστοδουλόπουλο, με το "τριφύλλι" να έχει σε ρόλο τον Σισέ (δύο ασίστ).

Ο Μαχόπ σκόρερ για τον "Γηραιό" που μετά το "διπλό" κόντρα στον συμπολίτη Άρη δεν έπεισε μπροστά στο κοινό του.

Γήπεδο: Καυτανζόγλειο

Διαιτητής: Τριτσώνης Στάυρος (Αθηνών)

Βοηθοί: Τάτσης Δημήτριος (Ηπείρου) - Μπιτσίδης Δημήτριος (Θράκης)

Τέταρτος διαιτητής: Χαραλαμπίδης Ναθαναήλ (Καβάλας)

Κίτρινες: Κυριαζής, Λίμα / Κατσουράνης, Καντέ

Γκολ: 4' Πετρόπουλος, 36' Μαχόπ, 51' Πετρόπουλος, 83' Χριστοδουλόπουλος

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ηρακλής (Γιώργος Παράσχος): Ελευθερόπουλος, Κυριαζής, Παπαστεριανός, Αραμπατζής (70' Κεϊτά), Λίμα, Ντάνι, Μάρα, Κανακουδης (70' Ρόμπλες), Ζερκά, Επαλέ, Μαχόπ (81' Βουτσιάς). 

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος (39' λ.τρ.Ιωαννίδης), Καντέ, Σαριέγκι (90' Σεϊταρίδης), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Μαρίνος, Σισέ, Πετρόπουλος (71' Χριστοδουλόπουλος).

Τα πλάνα των προπονητών

Με σύστημα 4-3-2-1 όπως και στο "Κλεάνθης Βικελίδης" παρατάχθηκε στο ματς με το "τριφύλλι" ο Ηρακλής, με τον Γιώργο Παράσχο σε σχέση με το ματς αυτό να μην έχει στο αρχικό σχήμα τους Χοσέμι, Πίτου Γκαρσία, Καϊτά. Ο Παπασταριάνος απο δεξιά πήγε στο κέντρο της άμυνας και ο Αραπατζής που εξέτισε την ποινή του βρέθηκε στην δεξιά πλευρά της άμυνας.

Στην αντίπερα όχθη με αλλαγές προσώπων και συστήματος παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός με τον Φερέιρα να μετατρέπει το 4-3-3 σε 4-4-2, έχοντας στην επίθεση μαζί με τον Σισέ τον Πετρόπουλο. Και ενώ στην αμυντική διάταξη δεν υπήρχαν αλλαγές στην μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Μαρίνος και Καραγκούνης.

Ξεκίνημα με Πετρο-γκόλ

Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσαν να φανταστούν οι φιλοξενούμενοι αφού μετά από ένα δυνατό σουτ του Σισέ στο 2' που πέρασε διαγώνια και άουτ, ήρθε το γκολ για το "τριφύλλι" δύο λεπτά αργότερα.

Ηταν το 4' όταν μετά από πάσα παράλληλη του Βύντρα στον Σισέ στα πλάγια εκείνος με εκπληκτική προσπάθεια άφησε την μπάλα κάτω από τα πόδια και ο Παπαστεριάνος τον έχασε σε πρώτη φάση, ο Γάλλος εν συνεχεία έκανε την σέντρα και ο Πετρόπουλος με κεφαλιά "ψαράκι" νίκησε από κοντά τον Ελευθερόπουλο δίνοντας το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με την έναρξη του ματς.

Η απάντηση των γηπεδούχων παραλίγο να ήταν άμεση, όταν μετά από κάθετη πάσα προς τον Μάρα από τον Πίτου Γκαρσία στο 8', ο Ρουμάνος πρόλαβε την έξοδο του Τζόρβα και πλάσαρε από πλάγια με τον πορτιέρο των "πράσινων" να ανακόπτει την μπάλα η οποία κατευθύνονταν παρόλο αυτά στην άδεια εστία και ο Σαριέγκι με σωτήρια προβολή αφού ακολούθησε την φάση απομάκρυνε.

   

"Πράσινοι" και Ελευθερόπουλος είχαν τον έλεγχο

Οι φιλοξενούμενοι με καλή ψυχολογία μετά το προβάδισμα στο σκορ είχε τον έλεγχο του ματς και έφτανε εύκολα σε θέση βολής, με συνέπεια οι παίκτες του Φερέιρα να απειλούν τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Στο 10' ο Σισέ που έπαιζε εκτός περιοχής σούταρε από πλάγια αλλά ο Ελευθερόπουλος απομάκρυνε.

Ο γκολκίπερ του "Γηραιού" στο 11' με εντυπωσιακό τρόπο στην γωνία του απομάκρυνε ένα φάουλ του Καραγκούνη. Ο "τυπάρας" προσπάθησε εννέα λεπτά αργότερα (20') να πάρει την ρεβάνς αλλά το δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε μόλις άουτ.

Ανατροπή εικόνας και "χτύπημα" Μαχόπ

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε από το ημίωρο και μετά με τους γηπεδούχους να αναλαμβάνουν να κάνουν εκείνοι το "παιχνίδι" τους και με τους "πράσινους" από ενεργούς να γίνονται παθητικοί στην ροή του ματς. Στο 32' ο Λίμα με απευθείας χτύπημα φάουλ λίγο έλειψε να ισοφαρίσει το ματς αλλά η μπάλα πέρασε στο εξωτερικό μέρος της εστίας του Τζόρβα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (36') ο Αραμπατζής πέρασε τον Σπυρόπουλο που τραυματίστηκε στην φάση στο γόνατο (και εγκατέλειψε την φάση) έκανε την σέντρα ο Επαλέ έγινε κάτοχος της και απέφυγε τον Μαρίνο έστρωσε στον Μαχόπ και εκείνος από κοντά νίκησε με σουτ τον Τζόρβα, ισοφαρίζοντας σε 1-1 και προκαλώντας τους έξαλλους πανηγυρισμούς της εξέδρας.

Πεντάλεπτο... χαμένων ευκαιριών

Το ματς ξεκίνησε και πάλι από την αρχή για τις δύο ομάδες μετά την ισοφάριση του Ηρακλή και με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να ρίχνει στο ματς τον Ιωαννίδη στην αριστερή πλευρά αντί του αποχωρήσαντα και τραυματία Σπυρόπουλου. Στο 42' μετά από φάουλ του Λίμα ο Κυριαζής πήδηξε ψηλότερα από τον Σαριέγκι αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ.

Ένα λεπτό μετά (43') οι "πράσινοι" απείλησαν όταν μετά το κόρνερ του Καραγκούνη, ο Καντέ στο πρώτο δοκάρι έκανε την γυριστή κεφαλιά, ο Σαριέγκι δεν πλάσαρε όπως θα ήθελε και ο Βάσκος μπέρδεψε και τον Σισέ που ακολουθούσε στην φάση με συνέπεια και ο Γάλλος επιθετικός να χάσει την μπάλα σε πλεονεκτικό σημείο.

Η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους, άνηκε στους γηπεδούχους που μετά από κόρνερ ανεκμετάλλευτο των "πράσινων" στις καθυστερήσεις (45'+2') ο Κυριαζής απομάκρυνε μακριά, ο Ιωαννίδη δεν έδιωξε όπως θα ήθελε και ο Επαλέ έφυγε στον αιφνιδιασμό και με την πίεση του αμυντικού του Παναθηναϊκού σούταρε από πλάγια θέση και μέσα απ΄την περιοχή για να απομακρύνει ο Τζόρβας.


Γκολ σε ριπλέι με την έναρξη

Σε μια ανάλογη φάση με την έναρξη του ματς, έτσι και στο 51' ο Σισέ απέφυγε τον Κυριαζή στα πλάγια της περιοχής του Ηρακλή, έκανε την σέντρα στην μικρή περιοχή και ο Πετρόπουλος από κοντά και με πίεση από τον Λίμα νίκησε εκ νέου τον Ελευθερόπουλο και έδωσε και πάλι προβάδισμα στο "τριφύλλι".

Το γκολ αυτό πανηγύρισαν και πάλι στον πάγκο του Παναθηναϊκού, με τους περισσότερους παίκτες να φωνάζουν στον Γάλλο επιθετικό "δικό σου", αφού σε μια εικονική αλλαγή ρόλων ο Σισέ (έδωσε την έκτη του ασίστ) "σέρβιρε" και ο Πετρόπουλος σε ρόλο εκτελεστή... σκόραρε.

Οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να "τελειώσουν" το ματς, σε μια ανύποπτη στιγμή στο 57', όταν ο Κυριαζής γύρισε λανθασμένα την μπάλα πίσω και ενώ ο Ελευθερόπουλος ήταν εκτός θέσης. Συνέπεια η μπάλα να περάσει μόλις άουτ και ενώ ο Πετρόπουλος παρόλο το σπριντ δεν πρόλαβε να την σπρώξει στη άδεια εστία.

Έπεσε ο ρυθμός... άρχισαν οι αλλαγές

Μετά το πρώτο δεκαπεντάλεπτο του δευτέρου μέρους και ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν το προβάδισμα, ο ρυθμό του ματς έπεσε με τις δύο ομάδες να κοντράρονται στα λάθη κυρίως στην μεσαία γραμμή.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Παράσχος και Φερέιρα να κάνουν τις διορθωτικές τους κινήσεις από τον πάγκο για να δώσουν άλλη εικόνα στην ομάδα τους. Ο τεχνικός του "Γηραιού" απέσυρε τους Αραμπατζή και Κανακούδη και έβαλε στο ματς τους πιο επιθετικούς Κεϊτά και Ρόμπλες. Από την άλλη πλευρά, ο Πορτογάλος τεχνικός απέσυρε τον κουρασμένο σκόρερ Πετρόπουλο και έβαλε τον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος μετά τον τραυματισμό του ξαναεπανήλθε στο βασικό σχήμα.

Ο Λάζαρος... κλείδωσε την νίκη

Ο χρόνος κυλούσε και οι φιλοξενούμενοι μπορεί να διατηρούσαν μακριά από την άμυνα του Τζόρβα τους αντιπάλους τους, ωστόσο δεν μπορούσαν επιθετικά να κάνουν και εκείνοι κάτι σε κάποια αντεπίθεση.

Στο 76' ο Χριστοδουλόπουλος με ατομική ενέργεια απέφυγε αρχικά τον Παπαστεριανό αλλά στο σουτ που επιχείρησε ο αμυντικός του "Γηραιού" με αυτοθυσία έπεσε στα πόδια του, όταν σούταρε και απομάκρυνε σε κόρνερ.

Δεν έγινε όμως το ίδιο και επτά λεπτά αργότερα (83'), όταν ο Σισέ από πλάγια θέση καθυστέρησε αρχικά να "στρώσει" στον Χριστοδουλόπουλο, ταλαιπώρησε τον αντίπαλό του και σούταρε αλλά ο Ελευθερόπουλος απομάκρυνε την μπάλα και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός (Χριστοδουλόπουλος) μέσα από την μικρή περιοχή που παρακολουθούσε την φάση πλάσαρε σε κενή εστία και διαμόρφωσε το τελικό 3-1 υπέρ των "πράσινων".

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ζερκά σε δύο περιπτώσεις δεν μπόρεσε να μειώσει το σκορ, αφού πρώτα με σουτ νικήθηκε από τον Τζόρβα και εν συνεχεία λίγα δευτερόλεπτα μετά με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-3-2011 από directNEWS.gr πηγή: sport24


Τελευταίες Ειδήσεις