Logo

ΑΕΚ - Καβάλα 1-0



 
 

aekkav_13-3-2011Σε ένα μέτριο ματς, η ΑΕΚ με χρυσό σκόρερ τον Νάτσο Σκόκο πήρε τη νίκη με 1-0 επί της Καβάλας που έπαιζε από το 53' με δέκα παίκτες. Αύξησε τη διαφορά ο δικέφαλος και στην βαθμολογία των πλέι οφ.

Σε ένα κρίσιμο ματς για τις θέσεις των πλέι οφ, η ΑΕΚ με 8 αλλαγές στη σύνθεση της, πήρε πολύτιμη νίκη επί της Καβάλας, στην προσπάθεια που κάνει να μπει στα πλέι οφ με βαθμούς.

Οι δύο αλλαγές του Μανόλο Χιμένεθ, Γκερέιρο και Σκόκο, συνεργάστηκαν στο χρυσό γκολ του Αργεντίνου που έφερε την ΑΕΚ πιο κοντά στα πλέι οφ με πλεονέκτημα. Από την άλλη μεριά, η καλά στημένη Καβάλα, πλήρωσε την ανόητη αποβολή του Καρντόζο, με αποτέλεσμα να παλεύει για περίπου ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο.

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Δ. Θάνος (Γρεβενών)

Βοηθοί: Λ. Βασιλειάδης (Μακεδονίας), Χ. Μαγιάννης (Άρτας)

4ος: Μ. Τσινιάρης (Αθηνών)

Παρατηρητής: Ι. Τσαχειλίδης (Πειραιά)

Καιρός: Αίθριος με υψηλή θερμοκρασία.

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Σάχα, Νασούτι, Μανωλάς, Ματέος, Νταντόμο, Μίτσελ, Λαγός, Μπερνς (1η στο 55'), Λυμπερόπουλος, Μπάχα (3η στο 70'), Γκέντσογλου (2η στο 62').

Πάγκος: Αραμπατζής, Γκερέιρο (1η στο 55'), Γιάχιτς, Λεονάρντο, Μπλάνκο, Ντιόπ (2η στο 62'), Σκόκο (3η στο 70')

Καβάλα (Κάσπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Τόμασιτς, Πέρτζελ (3η στο 84'), Περεϊρίνια (1η στο 46'), Ρίος (2η στο 75), Νικουλάε, Καρντόζο, Χργκόβιτς, Ντουγκλάο, Ντιέ, Αμπντούν

Πάγκος: Βαγέχο, Σιόντης (3η στο 84'), Ογκμπέτσε, Βουτσίτσεβιτς (1η στο 46'), Ντικρόκ (2η στο 75), Νταρσεβίλ, Θεοδωρέλλης

Σκόρερ: Σκόκο 88'

Κάρτες: Μανωλάς 23', Γκέντζογλου 51', Νταντόμο 80', Σκόκο 92' - Καρντόζο 8'-(53' κοκ.), Ντουγκλάο 64'

Το πρώτο ημίχρονο...

Η ΑΕΚ κατέβηκε με 8 αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι της με τον ΠΑΟΚ και με σύστημα 4-2-3-1, ενώ από την άλλη μεριά ο Κάσπερτσακ κατέβασε την Καβάλα με 4-3-3 με τους Αμπντούν και Περεϊρίνια στις πτέρυγες.

Τα πρώτα 45 λεπτά δεν διεκδικούν δάφνες ποιότητας, καθώς ΑΕΚ και Καβάλα παρουσίασαν ένα αρκετά άσχημο θέαμα με επιπόλαιες προσπάθειες, αρκετά λάθη και καμία φάση αξιόλογη.

Αν θα έπρεπε να σταθούμε κάπου, αυτές θα ήταν δύο φάσεις μια για κάθε ομάδα, με τον Νικουλάε στο 32', όταν μετά από πάσα του Ρίος δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του, όταν βγήκε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ.

Η φάση για τον δικέφαλο έγινε στο 40ο λεπτό, όταν Μπάχα έκανε μια σέντρα μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα δεν έφτασε στο κεφάλι του Μπερνς με την άμυνα της Καβάλας να διώχνει από την περιοχή.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε το γκολ που πέτυχε η Ένωση στο πρώτο 25λεπτο και σωστά ακυρώθηκε από τον διαιτητή, καθώς στην κεφαλιά πάσα του Μπάχα, ο Γκέντζογλου ήταν σε θέση οφσάιντ.

Το δεύτερο ημίχρονο...

 

 

Στην επανάληψη η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 47ο λεπτό, έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία με τον Μίτσελ, με τον Ισπανό να παίρνει τη μπάλα από το χώρο του κέντρου, να φτάνει έξω από την περιοχή του Γκαλίνοβιτς, να επιχειρεί το σουτ και η μπάλα να τραντάζει το κάθετο δοκάρι.

Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και σε αυτό βοήθησε κα η αποβολή του Καρντόζο στο 53' με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Σε εκείνο το σημείο ο Χιμένεθ άλλαξε άμεσα το σύστημα σε 4-4-2 βάζοντας τον Γκερέιρο στη θέση του Μπερνς.

Στο 58΄ο Γκέντζογλου έχασε σημαντική ευκαιρία, όταν μέσα στην καρδιά της περιοχής της Καβάλας, δέχτηκε την κεφαλιά πάσα του Λυμπερόπουλου και ανενόχλητος έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στημένη φάση για την Καβάλα στο 62' με τον Ντουγκλάο να πιάνει την κεφαλιά αλλά να τη στέλνει μακριά από τα δοκάρια του Σάχα. Αυτή η φάση ήταν εξαίρεση στην παρουσία των φιλοξενούμενων, που μετά το 60' κλείστηκε στην άμυνα και έπαιξε το παιχνίδι των αντεπιθέσεων.

Στο 71' η ΑΕΚ ζητάει πέναλτι όταν μετά από πάσα του Λυμπερόπουλου μέσα στην περιοχή προς τον Σκόκο, ο Ρίος έκοψε τη μπάλα και στη συνέχεια την ακούμπησε με το χέρι. Πάντως η φάση είναι ακούσιο.

Ίδια φάση στο 85' και για την Καβάλα με τον Αμπντούν να γυρνάει τη μπάλα, αλλά ο Ματέος να κόβει τη μπάλα και στη συνέχεια πεσμένος να βρίσκει η μπάλα στο χέρι. Διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων αλλά όπως και στην περίπτωση της ΑΕΚ έιναι λάθος.

Νάτσογκολ...

Η ΑΕΚ πίεζε, τα λεπτά περνούσαν αλλά η καλή φάση αργούσε και η Καβάλα έδειχνε πολύ καλά οχυρωμένη αλλά... Ο Νάτσο Σκόκο είχε άλλα σχέδια και στο 88' μετά από σέντρα του Γκερέιρο, με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ και έκρινε το ματς υπέρ της Ένωσης.

Μέχρι τη λήξη του ματς η Καβάλα έχασε σημαντική ευκαιρία στο 91' με τον Νικουλάε, αλλά το σουτ που επιχείρησε μετά από σέντρα του Αμπντούν, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Σάχα, στην τελευταία φάση του ματς.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-3-2011 από directNEWS.gr πηγή: sport24


Τελευταίες Ειδήσεις